Mitkä ovat kengän osat? (2023)

Koti Blogi Mitkä ovat kengän osat?

kirjoittanut Shannon Scott 06. elokuuta 2021 1 kommentti

Kenkä koostuu vähintään 30 osasta, joissa on erilaisia ​​edistyksellisiä materiaaleja. Näihin osiin tutustuminen voi auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan päätöksen, kun seuraavan kerran käyt kentälläkenkien markkinat. Se voi myös auttaa sinua tuntemaan olosi vähemmän syrjäytyneeksi, kun myyjä käyttää erilaisia ​​terminologioita kengän osien kuvaamiseen.

Koska liian monet merkit lyövät markkinoille kenkäkohtaisella ammattikielellä, on tärkeää perehtyä kenkien anatomiaan. Etsitpä sittenohjelmoi affiliate-mainontaakenkien kohdalla tai teet sen vain henkilökohtaisen kasvusi vuoksi, kengän osien oppiminen voi merkitä eroa sen välillä, onko se oikein vai väärin.

Kengän pääosat

Pohjimmiltaan kenkä koostuu parantumisesta, varvassuojasta, sisäpohjasta ja jalkaa peittävästä ulkopohjasta. Mutta muut toissijaiset osat muodostavat myös muun kengän anatomian. Niihin kuuluvat päällinen, silmukat, neljäsosa, vamppi, vuori, kieleke, ylälinja ja yläreuna, ja nämä antavat kenkään yksityiskohtia ja rakennetta.

Tässä on luettelo sekä sisäisistä että ulkoisistakengän osia.

Varvassuojus

Avarvassuojuson laatikkomainen nauha, joka peittää. Se on kengän näkyvin osa ja sillä on suuri vaikutus sen muotoiluun ja tyyliin. Lisäksi se antaa kengille määrittävän rakenteen ja tarjoaa lisäsuojaa teräviä vaaroja vastaan.

Varvassuojusten valmistukseen voidaan käyttää erilaista materiaalia. Esimerkiksi nahkakenkien ja -saappaiden päällinen on nahkaa, kun taas kumisaappaiden päällinen on valmistettu kovakumista. Varvassuojus menee ylija se on kiinnitetty hyllyyn. Se on ommeltu nahkasaappaisiin tai -kenkiin, mutta vähemmän laadukkaille jalkineille se liimataan.

Eyestay

Eyestay, tai pitsi, on osa kengästä, jossa on silmukat. Nauhatuissa kengissä on kaksi silmätuolia, joista kumpikin kulkee pitkin kengän pituutta kengän vastakkaisilla puolilla. Silmänauhat toimivat vahvistuksena silmukkareikien ympärillä, joissa kengännauhat pujotetaan läpi.

(Video) Mitkä näistä sä ottaisit?

Silmukat

Silmukaton pieniä reikiäkengän yläosajoiden läpi nauhat voidaan pujottaa läpi ja sitten sitoa, jotta kenkä pysyy tukevasti käyttäjän jalassa. Silmukoiden järjestely ja lukumäärä vaihtelevat kengästä toiseen, mutta ne kaikki on tarkoitettu säätöön. Kun silmukat ulottuvat kantapään ylikaulus, ne antavat sinulle enemmän joustavuutta nauhoituksen kiinnittämisessä eri nauhoitustekniikoilla.

Kieli

Thekielion pehmeä, kevyesti pehmustettu nauha, joka istuu päälläjalan kaari. Se kulkee vampista kengän kurkkuun ja näyttää paljon kieleltä. Kielet löytyvät nauhoitetuista kengistä ja ne suojaavat jalan yläosaa ja estävät nauhoja hankautumasta jalkaa vasten. Ne voivat olla pehmustettuja lisämukavuuden lisäämiseksi tai ohuita, kuten kuvasta näkyyjuhlakengät. Kielekkeissä voi jälleen olla läppiä tai rakoja, joiden avulla voit pujottaa nauhat pitämään ne paikoillaan.

Kantapään välilehti

Kantapään välilehti, tai Akilles-välilehti, kuten sitä yleisesti kutsutaan, ulottuu kantapään yläpuolelle ja suojaaakillesjänne. Se pitää kengän mukavasti ja tukevasti kantapään ympärillä.

Kantapään laskuri

Thekantapää laskurion pieni muovi-, kestomuovi- tai kumiosa, joka vahvistaa kengän kantapäätä ja tarjoaa lisätukea. Se istuu kengän takaosassa, jossa kantapään luu lepää ja tarjoaa vakautta jalan ja varmistaa kengän pitkäikäisyyden.

Kiinteä kantapää tukee jalan kaaria ja kantapäätä ja minimoi nilkan, jalkaterän ja polven erilaisten sidekudosten rasitusta. Se auttaa myös säilyttämään kengän muodon. Kengän tyypistä riippuen kantapää voi olla pehmeä, ohut, jäykkä ja tukeva.

Ulkopohja

Tunnetaan myös nimellä ulkopohjaulkopohjaon sisään tulevan kengän uloin osakosketus maahan. Se on suunniteltu antamaan kengille tarvittavan suojan ja pidon pinnasta, johon ne joutuvat kosketuksiin.

Ulkopohjat on valmistettu eri materiaaleista, kuten nahasta, PVC-yhdisteistä, polyuretaanista ja kumista. Niillä on myös erilainen pito ja pito eri maastoihin ja ympäristöihin.

Välipohja

Välipohjaon kengän keskiosa. Se on välissäpohjallinen ja ulkopohja. Hyvin suunniteltu välipohja voitarjoavat runsaasti pehmustetta, joustotuki ja iskunvaimennus, jotka kaikki ovat tärkeitä mukavuuden ja jalkojen terveyden varmistamiseksi. Välipohjat ovat enimmäkseen kumia tai nahkaa. Kengissä, kuten racing flats, on ohut välipohja, kun taas toiset pitävätlenkkitossuton paksu välipohja.

(Video) Tärkeät päivitykset maastopyörään | Maastopyöräily | Hi5Bikes

Foxing

Foxingon nauha, joka tekee kengänpohjan sivuseinämän. Se on erillinen yläosasta ja pohjasta, joka kiinnittää liitoksen, jossa päällinen ja pohja kohtaavat. Sitä käytetään enimmäkseen tennareissa vahvistamaan pohjan levittämistä päälliseen. Foxing on muovattava tai levitettävä pohjaan niin, että se menee päällekkäin ja ulottuu suoraan kengän ympärille.

Kengän kantapää

Kengän kantapää on kiinnitetty pohjan takaosaan. Se nostaa jalan takaosaa tarjoamaan riittävää tukea. Kantapää koostuu kahdesta kengän pääosasta:kantapää istuin, kumpi onylempi osajoka on kengän muotoinen, jayläosa, joka on alaosa, joka koskettaa maata.

Pohjallinen

Pohjallinen, jota kutsutaan myös sisäpohjaksi tai pohjalliseksi, on kengän sisäosa, joka istuu välipohjan päällä ja tukee jalan alaosaa. Koska se on irrotettava, se on helppo vaihtaa. Sisäpohja kiinnittyy kengän yläosaan ja on valmistettu synteettisestä pohjallisesta kartongista tai selluloosakartongista. Erityiset sisäpohjat voidaan sisällyttää hallitsemaan hajua, tekemään kengästä mukavamman ja vaimentamaan iskuja.

Jos olet koskaan pelännyt teknisiä termejä kenkiä ostaessasi, tiedät kuinka tärkeää on tutustua varman eri osiin. Ja tämän oppaan avulla sinun pitäisi pystyä ymmärtämään kenkäkohtaista ammattislangia kuin ammattilainen.

Mitkä ovat kengän osat? (3)

  • Jaa:

Mitkä ovat kengän osat? (4)

Shannon Scott

Tekijä


1 vastaus

Mitkä ovat kengän osat? (5)

Sandy

21. marraskuuta 2022

Kiitos tästä tiedosta! Koska minulla on leveä jalkapallo ja korkeat kaaret/pohjallinen, halusin tietää kengän osat nimetäkseni ne harvinaiset kengänosat, jotka sopivat hyvin ja paremmin, ovat muodoltaan kivan muotoisia ja täydentävät ihmisen jalan muotoa. Ymmärrän edelleen kengän nimen, jossa joissakin upeissa jalan imartelevissa tennareissa on "vyötärö". Ja löysin erittäin kalliit aavikkosaappaat, jotka näyttivät imartelevan kapeilta, mutta myrkyllinen laatikko oli korkeampi näyttämättä korkeammalta tai vain enemmän materiaalia. Sopii varpailleni laajemmalle levinneisyydelle (kohtalaiset kyynärpäät kapean, tiukan varvaslaatikkokengän käyttöiästä). Näen kuvan tennareista/saappaista (?) ja kengät ovat pörröisen muotoisia eivätkä tyylikkäämpiä, jos sisäpuolinen "vyötärö" olisi muotoiltu sisäänpäin. Mitä tapahtuu vanhemmille kenkäkuvioille, joiden tiedettiin osoittavan arkkitehtonista kauneutta?

(Video) a-ha - Take On Me (Official Video) [Remastered in 4K]

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen ilmestymistä.

Myös Blogissa

Rakkaus voittaa Pride-kuukauden aikana

kirjoittanut Shannon Scott 10. kesäkuuta 2023

Kesäkuu on lämmön, auringonpaisteen aikaa, ja mikä tärkeintä, se on Pride-kuukausi. Kuukauden kestävä juhla, jossa rakkaus, monimuotoisuus ja hyväksyminen ovat keskiössä ja jossa ihmiset ympäri maailmaa osoittavat horjumatonta tukensa LGBTQ+-yhteisölle. Tänä vuonna tämän kauniin yhtenäisyyden ja rakkauden juhlan mukaisesti haluamme kiinnittää huomiosi eloiseen väriroiskeeseen: COMUNITYmaden eksklusiiviseen Rainbow Shoes -sarjaan.

(Video) Erittäin luovat työntekijät, jotka ovat toisella tasolla #3

Lue lisää

Päivitä tyyliäsi käsintehdyillä italialaisilla nahkakengillä

Kirjailija: Sean Scott 09. kesäkuuta 2023

Italialaiset nahkakengät ovat pitkään olleet ylellisyyden, tyylin ja käsityötaidon synonyymi. Tämä jatkuva suosio johtuu useista tekijöistä, mukaan lukien italialaisen kengänvalmistuksen rikas historia, poikkeukselliset materiaalit, ammattitaitoiset käsityöläiset ja...

Lue lisää

Suuria jalkinetrendejä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kesällä 2023

kirjoittanut Shannon Scott 01. kesäkuuta 2023

(Video) 8 cleaning TRICKS with Toothpaste that really EVERYONE should know 💥 (GENIUS ones) ⚡️

Kun kaikki palaa normaaliksi, yksi asia, joka on edelleen pakollinen kengänmuodin suhteen, on mukavuus. Onneksi se ei tarkoita, että olisimme jumissa rumien tai tavallisten kenkien kanssa. Sen sijaan jotkin radikaaleimmat muotivalinnat voivat olla mukavampia, kun ne ovat käsityöläisten räätälöityjä, jotta ne sopivat täydellisesti jalkoihin.

Lue lisää

Videos

1. Mopon käsittelykoe - kaikki tehtävät
(Liikenne- ja viestintävirasto Traficom)
2. Käytämme 10 000 dollaria ensimmäisenä päivänä National Trading Card Convention Storage wars NSCC
(Bargainhuntersthrift)
3. BEHM - Hei rakas (Lyriikkavideo)
(Warner Music Finland)
4. Learn Finnish! Lesson 32: Clothes & shoes - Vaatteet ja kengät
(FinnishWithAnna)
5. Why Do Engines Blow Up?
(Cameron Niemela)
6. THATS WHY you should rub your Shoes with a Banana Peel 💥
(Smart Fox)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 22/10/2023

Views: 5906

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.