Miksi nuotit ovat joskus niin kalliita? | Sävellyskoulu (2023)

Nuottien ja nuottikirjojen hinta voi olla uusille muusikoille yllätys. Meidän ei tarvitse säästää ainoastaan ​​soittimia, laitteita, oppitunteja ja muita laitteita varten, vaan meidän on myös otettava huomioon kirjojen – erityisesti nuottien – kustannukset.

Joten miksi nuotit ovat niin kalliita?Nuotit ovat kallista, koska sen tuottaminen maksaa paljon rahaa. Monet ihmiset ovat mukana nuottien julkaisemisessa ja heille on maksettava joka vaiheessa. Säveltäminen, kaiverrus, editointi, julkaiseminen, painaminen, toimitus ja myyminen kaupoissa nostavat nuottien kustannuksia.

Usein myös juoksevien rojaltien kattamiseen täytyy jäädä rahaa.

Nuottien tekeminen ei ole niin yksinkertaista kuin ideoiden kirjoittaminen muistivihkon paperille. Olitpa sitten yrittämässä ostaa nuotteja tai myydä niitä tuottaaksesi voittoa itsellesi, on paljon pohdittavaa. Tänään erittelemme logistiikan ja kustannukset, jotta voit valmistautua paremmin nuottiostokseesi tai säveltäjäurallesi.

Mitä tässä oppitunnissa on

Joten paljonko nuotit maksaa?

Ennen kuin siirrymme nuottiliiketoimintaan, katsotaanpa, millaisista hinnoista tässä tarkalleen ottaen puhumme.

Paljonko nuotit maksaa? Nuottien hinnat vaihtelevat muutamasta dollarista satoihin dollareihin. Esimerkiksi tämä suosittu Debussyn pianokappale on saatavilla osoitteessaMusicNotes.comhintaan 5,50 dollaria.

(Video) Kiusallinen alapääongelma || BLOKESS

Miksi nuotit ovat joskus niin kalliita? | Sävellyskoulu (1)

Toisaalta tämä musiikkikirja, joka sisältää kokoelman Hans Zimmerin musiikkia Concert Bandille sovitettuna, on yli 77 dollaria osoitteessaJWPepper.com.

Miksi nuotit ovat joskus niin kalliita? | Sävellyskoulu (2)

Ja vain näyttääksesi, kuinka monimuotoista nuottiliiketoiminta voi olla, sinun on haettava lisenssi osoitteestaUniversal Editionpäästäksesi näihin kirjoitettuihin kappaleisiin:

Miksi nuotit ovat joskus niin kalliita? | Sävellyskoulu (3)

Nämä suuret erot nuottien hinnoittelussa riippuvat musiikin luonteesta. Debussy-teoksen kanssa ei ole niin paljon tehtävää. Koska säveltäjät kuolivat vuonna 1918, hänen musiikkinsa on julkista. Maksat vähän editoinnista (musiikin kopioiminen ja sen näyttäminen mukavalta lukea) ja verkkotoimitusta.

Hans Zimmer -kokoelmaan liittyy kuitenkin paljon enemmän ihmisiä. Säveltäjä ei ole vain nykyaikainen, vaan sovitus on myös bändille. Se vie paljon aikaa ja taitoa ammattimaiselta sovittajalta (joka säveltäjän tavoin myös elää ja jolla on laskuja maksettavana). Tämä hinta on edelleen perusteltu, koska se sisältää kaikki osat - se on kaikki erilliset nuotit jokaiselle yksittäiselle instrumentille. Saat myös fyysisen kopion, joten siihen liittyy tulostuskustannuksia.

Joten nuottimaailma voi olla todella monipuolinen. Katsotaanpa logistiikkaa syvemmälle ja ymmärretään, miksi nuotit ovat joskus kalliita.

Musiikin luomisen kustannukset

Säveltäjänä sinun tehtäväsi on luoda uutta ja ainutlaatuista musiikkia muiden nautittavaksi. Sen lisäksi, että ihmiset kuuntelevat musiikkiasi, muusikot haluavat ostaa nuottisi oppiakseen kappaleet. Sinun on maksettava kovasta työstäsi, jos haluat tehdä säveltämisestä ja laulujen kirjoittamisesta uran. Ja se alkaa luomisprosessista.

Jotkut säveltäjät saavat tuntipalkan, mutta tämä ei ole tyypillistä. Lauluntekijöiden tuntipalkka on yleensä varattu sävellysalan hyvin tunnetuille ja todistetuille kyvyille. Yleisemmin säveltäjille maksetaan valmiista ja hyväksytystä kappaleesta. Tämä on hyvä tapa saada nimesi esiin.

Koska useimmille ihmisille maksetaan valmiista kappaleesta, se tarkoittaa, että työskentelet periaatteessa ilmaiseksi, kunnes sävellys on valmis ja julkaisija tai asiakas hyväksyy sen. Sinun etusi on työskennellä nopeasti maksimoidaksesi voittosi, mutta sinun on myös tasapainotettava nopeus ja huolellisuus. Huono, kömpelö kappale ei kuulosta kovin hyvältä soitettaessa, mikä tarkoittaa, että rojalteista ja nuottien myynnistä saa vähemmän rahaa. Muista, että haluat rakentaa mainetta erinomaisesta työstä.

(Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

Kun pohditaan musiikin todellisen luomisen kustannuksia, säveltäjien on myös mietittävä, kuinka kauan heillä menee teoksen valmistumiseen, mitä kustannuksiin sisältyy (kuten äänityslaitteiden tai soittimien sähkö) ja elinkustannukset tänä aikana. . Jos musiikin hinta ei tuota voittoa, urasta tulee hyvin lyhyt.

Miksi nuotit ovat joskus niin kalliita? | Sävellyskoulu (4)

Nuottien luomisen kustannukset: Fyysiset tavarat

Kun musiikki on sävelletty, on aika muuttaa se itse viralliseksi nuotiksi. Tämä voidaan tehdä muutamalla tavalla, mutta helpoin ja halvin useimmille säveltäjille on myydä se kustantajalle.

Musiikkisi myyminen julkaisijoille

Jos päätät myydä musiikkiasi kustantajille, he tekevät loput työstäsi. Tämä tarkoittaa, että säveltäjät eivät pääse käsiksi, kun julkaisija puuttuu asiaan. Tämä on sekä siunaus että kirous. Siunaus on, että työsi on tehty ja nyt saat palkan.

Kirous on, että kaikki julkaisijat eivät ole luotettavia. Kustantajat voivat tehdä mitä haluavat, kun he ostavat oikeudet säveltäjältä. Tämä tarkoittaa, että musiikkiasi voidaan muokata ja muuttua merkittävästi verrattuna siihen, mitä olet ensin myynyt.

Toisaalta sinun ei enää tarvitse huolehtia jatkuvista kustannuksista, jotka aiheutuvat nuottien levittämisestä maailmalle. Kustantaja on vastuussa editoinnista, painamisesta, toimituksesta, jakelusta ja sitten rojaltien maksamisesta. Sinun ei tarvitse tässä vaiheessa huolehtia mistään muusta kuin musiikin lisäämisestä ja sen myymisestä seuraavalle kustantajalle.

Itsejulkaisut nuotit

Jos päätät julkaista nuotit itse, joudut maksamaan kustannukset itse. Riippuen kohdeyleisösi ja kyvystäsi tavoittaa kaukaisia ​​asiakkaita, saatat joutua maksamaan suuren tai pienen laskun.

Ennen kuin nuotteja voidaan myydä, sitä on muokattava. Nuottien editointi on pitkälle erikoistunut taito. Se ei ole sama asia kuin tekstin muokkaus, kuten saatat nähdä romaaneissa tai artikkeleissa verkossa. Musiikkieditorit voivat olla melko kalliita. Jos et vielä tunne kokenutta musiikkieditoria, tämä prosessin osa voi syödä mahdollisia voittojasi.

(Video) Kielinuppu - Miltä tuntuu nallesta?

Seuraava kustannus olisi layout. Nämä ammattilaiset ovat kuin ladottajat kirjamaailmassa, mutta sen sijaan musiikin kanssa. Jälleen nämä ladonta- ja taittotaiteilijat ovat erikoistuneita ja maksavat melkoisen pennin. Voit ehkä oppia tämän taidon itse ja säästää rahaa. Monet tee-se-itse-säveltäjät tekevät kuitenkin sen virheen, että he ajattelevat pystyvänsä taittelemaan ja ladomaan itse, mutta huomaavat, että lopputulos on huono. Älä suorita tätä tehtävää, ellei sinulla ole hyvä opettaja ja olet varma taitoistasi.

Seuraava asia, joka on otettava huomioon nuottien hinnoittelussa, on fyysisten arkkien tulostuskustannukset. Tämä voi olla yhtä halpaa ja saavutettavissa olevaa kuin tulostaminen kotona tai paikallisessa kirjapainossa. Nämä kotitekoiset levyt eivät kuitenkaan yleensä ole tarpeeksi korkealaatuisia, jotta säveltäjät saisivat tarpeeksi hyvää voittoa. Sinun tulee ottaa yhteyttä musiikkiin erikoistuneisiin tulostimiin ja valita sitten, mitkä paperi-, muste- ja tulostusmenetelmät sopivat parhaiten budjettiisi ja visioosi. Tämä voi olla erittäin kallista, koska monet tulostimet edellyttävät "lyhytaikaista" jokaista tuotetta. Tämä tarkoittaa, että suuri määrä tulostetaan kerralla.

Lyhyen aikavälin menetelmän ongelmana on, että sinun on myytävä kirjaimellisesti satoja tai jopa tuhansia kopioita saadaksesi rahasi takaisin. Jos et voi myydä niitä, myymättömät nuotit on säilytettävä kuivassa paikassa, jossa levyt eivät vaurioidu.

Sinun on myös otettava huomioon kirjan kansi. Upea kirjan kansi on loistava markkinointityökalu, joten älä aliarvioi tätä osaa. Ellet tee sitä itse, ammattimaisten kansien hinta vaihtelee muutamasta sadasta dollarista yli!

Toimitus ja jakelu

Piilotettu mutta suuri syy siihen, miksi nuotit ovat niin kalliita, ovat toimitus- ja jakelukustannukset. Olemme siinä iässä, että voit mennä verkkoon ja ostaa mitä tahansa, milloin tahansa, melkein missä tahansa. Useimmat ihmiset eivät ajattele tällaisten ostosten takana olevaa logistiikkaa.

Aivan kuten DVD-levyt, kirjat tai uusimmat keittiölaitteet, verkossa myytävät nuotit on säilytettävä jonnekin. Tämä voi olla varasto, musiikkikauppa tai jopa vain säveltäjän oma autotalli. Missä tahansa säilytys maksaa. Maksaa myös se, että joku hankkii tilaamasi nuotit, pakkaa ne, tuo postille tai jakeluhenkilöille ja kattaa sitten matkakulut.

Kaikki nämä piilokustannukset lisätään sitten takaisin nuottien lopulliseen hintaan.

Print-on-demand -reitti

On tietysti mahdollisuus tulostaa tilauksesta. Tämä tarkoittaa, että kirja painetaan heti tilauksen jälkeen. Vaikka tämä säästää rahaa varastoinnissa, tarvitaan silti ihmisiä, jotka käsittelevät tilauksen ja tulostuksen. Kuten sanoimme, jokaisen tässä prosessissa mukana olevan on saatava osansa.

(Video) TARINA KIUSATUSTA

Nuotit kirjat

Yksi tapa kiertää nuottien korkeat kustannukset ja sen valmistuskustannukset on ostaa tai luoda nuottikirjoja. Nämä ovat edullisin tapa tehdä ja jakaa nuotteja säveltäjille. Muusikoille kokonaisen kirjan ostaminen voi olla paljon halvempaa kuin yksittäisten kappaleiden ostaminen. Tietysti saatat päätyä kappaleisiin ja kappaleisiin, joita et halua tai tarvitse juuri nyt, mutta alennus, jonka todennäköisesti saat koko kirjan ostamisesta, on sen arvoinen. Lisäksi saatat päätyä soittamaan joitain muita kappaleita ja pitämään niistä joka tapauksessa.

Nuottikirjoja voidaan valmistaa massatuotantona paljon nopeammin, helpommin ja halvemmin kuin yksittäisiä sivuja tai kappaleita. Tämä liittyy enemmän painatusmaailmaan kuin säveltämiseen, joten emme mene tässä yksityiskohtiin. Riittää, kun totean, että jos olet säveltäjä, joka suunnittelee oman nuottisi myymistä muusikoille, harkitse kokonaisen kirjan tekemistä yksittäisten kappaleiden sijaan. Se maksaa paljon vähemmän rahaa, mikä tarkoittaa enemmän voittoa sinulle pitkällä aikavälillä.

Sana nuottien rojaltimaksuista

Toinen piilotettu näkökohta nuottien kustannuksissa liittyy tekijänoikeuksiin, rojaltimaksuihin ja siihen, että jokainen saa jotain pientä myynnistä.

Monet säveltäjät, jotka myyvät oikeuksiaan ja kappaleitaan kustantajille, allekirjoittavat sopimuksia, joissa sanotaan, että he saavat rojaltit – tai pienen palan – jokaisesta myynnistä. Jotta kustantajat voisivat ansaita yhtään rahaa nuottien myynnistä, heidän on ensinnäkin lisättävä luvattu rojalti nuottien hintaan.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos maksat 20 dollaria nuottikirjasta, vain murto-osa siitä menee säveltäjälle rojaltien muodossa. Suurin osa näistä rahoista menee kustantajalle ja painotalolle, jos voit uskoa sitä!

Harvinaisuus

Tähän asti olemme puhuneet enimmäkseen uusista ja moderneista nuotteista ja niihin liittyvistä kustannuksista, mutta entä klassikot? Jotkut harvinaisimmista nuotteista voivat maksaa satoja dollareita. Jopa musiikki, joka on julkista ja tekijänoikeusrajoitusten alaista, voi maksaa silmiä hivelevän hinnan.

Jos olet onnekas säveltäjä, saatat huomata, että jostakin kappaleistasi tulee niin haluttu, että joudut maksamaan vuokrasi vain näillä myynneillä! Mutta tämä on harvinaista, ja kestää vuosikymmeniä, ennen kuin kappaleet saavuttavat tämän suosion ja harvinaisuuden.

Nuotit verkossa ilmaiseksi

Internetin ansiosta melkein kaikki on saatavilla ilmaiseksi verkossa. Se sisältää ilmaiset nuotit. Vaikka on mukavaa löytää jännittävää uutta musiikkia ilmaiseksi, on tärkeää nähdä, missä lähteet ovat. Laitoiko säveltäjä tai kustantaja tämän musiikin verkkoon? Vai onko se piraattista ja jaettu laittomasti?

(Video) AHDISTAA?! – NÄIN RAUHOITAT MIELESI

Tällä on merkitystä, koska säveltäjät ja muusikot tienaavat työstään jo niin vähän rahaa, ettei heiltä todellakaan kannata varastaa. Jos löydät ilmaisia ​​nuotteja verkosta, tee tutkimusta saadaksesi selville, onko se varastettu.

Johtopäätös

Muusikkona voi olla turhauttavaa nähdä nuottien nousevat hinnat. Säveltäjänä voi olla masentavaa nähdä, kuinka vähän voittoa voit saada, jos asiat eivät mene niin hyvin markkinoilla. On tärkeää, että nuottimaailman molemmat osapuolet ymmärtävät toisiaan. Muusikot tarvitsevat säveltäjiä tekemään musiikkia, jota he voivat soittaa, ja säveltäjät tarvitsevat muusikoita ostamaan musiikkia, jota he tekevät. Kun me kaikki ymmärrämme toisen näkemyksen, on paljon helpompi hyväksyä nuottien korkea hinta.

Videos

1. Lonely (short version)
(Maaritin luokka)
2. BEHM - Hei rakas (Lyriikkavideo)
(Warner Music Finland)
3. Olli Halonen - Pohjola (Virallinen musiikkivideo)
(Warner Music Finland)
4. Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2
(Geek & Sundry)
5. This Home is Abandoned for 2 Decades and Everything Still Works!
(Bros Of Decay)
6. A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2
(Geek & Sundry)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 06/09/2023

Views: 5868

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.