Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (2023)

Omistamamme talot ovat olleet vanhoja. 1923, 1930, 1875, 1876 ja 1902.

Jokaisessa talossa minulla on palava halu löytää jotain siistiä. Kuva, kirje, timantti, miljoonia dollareita…. tiedätkö, ei mitään suurta. (Rehellisesti sanottuna kuva tai kirje olisi minulle jännittävämpi kuin raha). Mutta valitettavasti emme ole löytäneet paljon fantastista.

Paitsi tämä pieni kaveri. Hän oli viktoriaanisessa arinassa. On selvää, että hän on historiallinen.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (1)

Me myöslöysi sanomalehdetmökin ullakolla, jotka olivat upeita.

Mutta siitä todellakin on kyse.

KunMökki tulvinut, löysimme vaurioita kodinhoitohuoneesta. Vahinko ei aiheutunut vedestä, mutta vesi teki sille enemmän ja toi sen esiin. Lattian lähellä oli todella pehmeää puuta huoneen takaosassa, aivan pelottavan puolijuurisen kellarin vieressä.

Joten lähdimme sen läpi.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (2)

(Video) Is Genesis History? - Watch the Full Film

Doug veti esiin puuta, jossa oli selvästi hyönteisvaurioita. Tämä teki puusta pehmeän, ja kun vesi liotti sen, se meni todella nopeasti alamäkeen.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (3)

Doug tutki erittäin tarkasti, ja kuulin hänen sanovan sanat, jotka olen aina halunnut kuulla: "Löysin kengän!"

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (4)

Tämä saattaa kuulostaa sinusta typerältä, mutta siihen on syynsä.

Hän seurasi näitä maagisia sanoja: "Mutta en usko, että se on vanha. Se näyttää vesisukselta." Ja sydämeni painui. Ei vain siksi, että se oli vanha, vaan siksi, että sen jätti joku, jolla on selvästi huono maku.

Joten mikä on kengän merkitys, ja miksi olin innostunut siitä?

No, 1700-luvulta 1800-luvun lopulle ihmiset jättivät usein vanhat kengät, yleensä vain yhden, seiniin, lattialautojen alle tai talon aukon lähelle torjuakseen pahoja henkiä. Nyt olen TÄYSIN tietoinen siitä, että tämä kenkä voisi olla juuri sellainen - kenkä, joka jotenkin pääsi tiensä lattiaan ja jolla ei ole mitään merkitystä. Mutta uskon mieluummin johonkin romanttisempaan ja täynnä kansanperinnettä.

Yleisempää Uudessa Englannissa (Massachusettsissa on itse asiassa seinistä löydetty kenkien REKISTERIO!), kenkiä käytettiin karkottamaan pahoja henkiä ja tuomaan onnea. Kengät heitettiin avioparien taakse (ja myöhemmin sidottiin autoihin), ja niiden uskottiin lisäävän hedelmällisyyttä – etkö tiennyt, että se oli syyPieni vanha rouva, joka asui kengässäoliko niin monta lasta? Paljon oudompaa on perinne, jossa naiset käyttävät muiden juuri synnyttäneiden naisten kenkiä lisätäkseen mahdollisuuksiaan tulla raskaaksi. Tuo on hullua. Sitten on tarina miehestä, joka heitti paholaisen hengen saappaisiin, ja tämä on toinen syy, miksi kenkien katsotaan karkottavan pahoja henkiä.

(Video) What If Earth Was In Star Wars FULL MOVIE

On muitakin esineitä, jotka on jätetty koteihin henkien torjumiseksi, joista karmein on muumioitunut kissa. Vakavasti.

Tämä on kiehtovaa, mutta jos et kestä muumioituneen kissan katsomista, älä avaa sitä. Tämä ei itse asiassa ole pelottavin "muumioitunut kissa seinässä" -kuva, jonka löysin - tervetuloa.

Wikipediassa on itse asiassa ahyvä, ytimekäs sivupiilokenkien suhteen. Se sisältää:

Suurin osa tähän mennessä löydetyistä piilokengistä on nahkaa, mutta myös puukengät ja kumijalkineet on raportoitu mm. Suurin osa (lähes 98 prosenttia) on kulunut ja monissa näkyy korjauksen merkkejä. Kenkäkooissa on edustettuna kaikki ikäluokat vauvoista aikuisiin, mutta aikuisten miesten ja naisten kenkien suhteessa ei ole juurikaan eroa, 21,5 prosenttia ja 26,5 prosenttia. Suurin osa löydöistä on yksittäisiä kenkiä, mutta joitain pareja on myös löydetty.Noin puolet tähän mennessä löydetyistä kengistä kuului lapsille.

Sen lisäksi, että piilokengät ovat tärkeitä kansanperinteelle, ne antavat tärkeän kuvan siitä, mitä tavalliset ihmiset ovat historiallisesti käyttäneet jaloissaan.

Myös Wayland Historical Societysta Massachusettsissa:”Miksi kenkiä rakennettaisiin tarkoituksella kotiin tai julkiseen rakennukseen? Jotkut ovat spekuloineet, että perinne juontaa juurensa esihistoriallisesta tavasta tappaa ihminen ja asettaa ruumis perustukselle varmistaakseen, että rakennus pysyy koossa. Myöhemmin kenkiä käytettiin ihmisuhrin korvikkeena. Kengät on saatettu valita, koska ajan myötä ne ottavat ja säilyttävät käyttäjän jalan muodon. Kengät piilotettiin kodin aukkojen – ovien, ikkunoiden, savupiippujen – lähelle rakennuksen heikkoja paikkoja, joita kengänomistajan henki näin suojeli pahalta.

Tämä artikkeli on Australiasta, mutta se on silti hienoa. Ja etusivun kuva saa minut ostamaan tuollaiset kengät.

Tietysti suosikki ostospaikkani, Modcloth,sillä on pari, joka muistuttaa. Toivelistalle he menevät!

Anteeksi. Häiriöt jalkineet. Joka tapauksessa, olen tiennyt "kenkä seinään" -jutuista vuosia – muistan lukeneeni siitä "Tämä vanha talo" -lehdestä. Ja ajattelin, että se olisi aika siistiä.

(Video) The Northman: Cults, Rituals and Symbols

Sitten Doug sanoi (kun hänen päänsä oli edelleen seinän läpi): "Odota. Mielestäni tämä on todella vanha. Se tuntuu kuitenkin kumilta."

Olin aika innoissani tässä vaiheessa.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (5)

Se oli selkeästi vanha, tehty jonkinlaisesta kumista, ja kengän kaari oli TODELLA hoikka.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (6)

Se oli yllättävän hyvin säilynyt. Sanon sen, mutta emme tienneet kuinka vanha se oli.

Katsoimme alta, ja siellä oli merkintä.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (7)

BOSTON RUBBER HOE COMPANY, BOSTON, USA

(Video) Kielitietoisuus ja kielitietoiset työtavat, Ilona Kuukka

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (8)

Siitä lähtien kun menin ala-asteelle"Maailman kumipääkaupunki"ja siksi pidän itseäni asian asiantuntijana (eikö?), ja ystäväni Rainan panoksella alustava arvauksemme oli, että kenkä oli 1920- tai 30-luvulta.

Mutta tietysti teimme tutkimusta.

Boston Rubber Shoe Companyn perustiElisha Slade Converse(Joo,SE Converse) sisään1853. Mikä tietysti sai minut näkemään yhtäläisyydet logoissa.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (9)

Joten, SIIN, rakas ystäväni Raina etsi ja löysi Boston Rubber Shoe Companyn verkkoluettelon vuodelta 1896, jossa oli kumikengät, mukaan lukien tämä sivu, jolla näyttää olevan kenkämme tai jotain vastaavaa. Joten kenkä voi olla rakennusajasta tai juuri sen jälkeen!Muista tarkistaa koko luettelo. Se on upeaa.

Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (10) Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (11) Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (12) Kengän löytäminen: historiallisen historian oppitunti (13)

Päätän uskoa, että kenkä on tarkoituksella asetettu sinne, koska haluan sen nähdä sellaisena.

Opitko jotain? Koska tämä tuntuu opettajallisimmalta, mitä olen ollut. Joten toivon niin. Koska tämä oli paljon työtä. Tuntuu kuin olisin juuri kirjoittanut paperin. Paitsi, että käytin luultavasti liikaa Wikipediaa.

(Video) Meet the Mormons Official Movie (International Version) - Full HD

Ole hyvä ja anna minulle A.

Videos

1. KAUTETTUIMMAT PAIKAT – Mysteereitä, joilla on Historiaa
(Cristina Gomez)
2. Muinaisviikot 2020: Arkeologi Sami Raninen, Pirkkalan Tursiannotkon kaivaukset 2012 - 2019
(Pirkkalan kunta)
3. ASICS | 'Mind Games – The Experiment' Full Documentary
(ASICS)
4. Tutustu Japaniin 14 päivän matkalla | Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää
(Ana Ramona)
5. Kirkon tuntomerkit – Avointen ovien luento
(Suomen Raamattuopisto)
6. TIEDEKAHVILA: Miten tekoälyn käyttö voi edistää valokuvan tutkimista?
(Juniversity)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 30/07/2023

Views: 5888

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.