Kantapää (2023)

Painissa akantapääon konnahahmo. Korkokenkien kuvataan käyttäytyvän moraalittomalla tavalla, rikkovan sääntöjä tai muuten käyttävän hyväkseen vastustajiaan ottelun sääntöjen rajojen ulkopuolella. Ei-painista puhuttaessa kantapäät ovat usein ammattipainin "pahiksia".tarinoita. Heitä vastustavat tyypillisesti akasvot(yleisön suosikki). Jonkin verrantweeneritesitellä kantapääkäyttäytymistä.

Termi "kantapää" on todennäköisesti peräisin slangin käytöstä sanasta, joka esiintyi ensimmäisen kerran noin vuonna 1914 ja tarkoittaa "halveksuttavaa henkilöä". Espanjankielinen termi, jota käytetään vuonnapaini, On "rakkaus".

Yleiseen kantapääkäyttäytymiseen kuuluu huijaaminen voiton saavuttamiseksi (esim. köysien käyttäminen vipuvaikutuksena, kun se puristaa tai hyökkää vierailla esineillä, kuten taitetuilla tuoleilla, kun erotuomari katsoo pois), muiden painijoiden hyökkääminen kulissien takana, muiden painijoiden otteluiden häiritseminen ja toimiminen ylimielinen tai ylivoimainen tapa.

Aina silloin tällöin, kasvot, jotka ovat viime aikoinakääntyikantapäänä on silti joitain kantapääominaisuuksia. Esimerkiksi sisäänTNA,Naturals, vaikka he kääntyivät kasvonsa kuoleman jälkeenjohtaja Chris Candido, käytti joskus vielä köysiä keiloille ja käytti entisen managerin megafoniaJimmy Hartvoittaaksesi.Kurt Angleon myös hyvä esimerkki; jopa kääntyessään kasvonsa kiistansa vuoksiMark Henry, osoitteessaRoyal Rumble 2006, Angle käytti terästuolia, esillä olevaa teräsrengastappia ja vipuvaikutusta köysistä napansa aikana saadakseen voiton Henrystä.

(Video) 5. Villasukan kantapään, kantapohjan neulominen

On mahdollista käyttää eri tyyppisiä korkokenkiä yhdessä hahmossa lisäämään hahmoon mittoja.

Sisällys

 • 1 Esimerkkejä
  • 1.1 Hullu kantapää
  • 1.2 Sarjakuvakorko
  • 1.3 Hirviö kokonaisena
   • 1.3.1 Faktat
  • 1.4 Egoottinen kantapää
  • 1,5 synkkä kokonaisuus
  • 1.6 Suosittu kantapää
   • 1.6.1 Faktat
  • 1.7 Laiminlyönyt kauttaaltaan
  • 1.8 Ulkomainen kantapää
  • 1.9 Anti-vieraan kantapää
 • 2 Yleiset kantapäätaktiikat
 • 3 Katso myös

Esimerkkejä

Vaikka kantapäänä käyttäytyminen on usein osa painijaakikka, monet menestyneet korkokengät kuuluvat yhteen tai useampaan seuraavista luokista. Usein nämä ominaisuudet menevät päällekkäin.

Hullu kantapää

Määritelmä: Raivoava hullu, vaarallinen ja arvaamaton – voi hyökätä muiden kimppuun ilman näkyvää syytä tai syyttää muita siitä, että he ovat "pidättyneet" mestaruusmahdollisuuksista ja muista etuoikeuksista. Joskus näkyy psykoottista käyttäytymistä.

Koominen kantapää

Määritelmä: Henkilö, jolla on tumma sarjakuvatemppu.

(Video) 4. Villasukan kantalapun neulominen

Näyte kokonaisena

Määritelmä: pysäyttämätön juggernaut jokakurpitsathänen vastustajiaan.

Faktat

Joskus hirviön kantapäät "vammauttavat" väkivaltaisesti muita painijoita (joskus sääntörikkomustaktiikoilla), terrorisoivat palvelijoita (satunnaisesti vahingoittaen heitä) ja tekevät muita äärimmäisen ilkeitä tekoja perustaakseenvihanpitoylennyksen etusivulla. Yksi esimerkki on välinen riitaJättiläinenjaHulk Hoganvuonna 1995, kun jättiläinenmursiHoganin kaula. Toinen esimerkki on milloinHautausurakoitsijaoli kauhun vallan takana, joka johti hänen riitaanSteve AustinVuonna 1999. Kanen kantapääjuoksujen aikana hän myös kohdistui usein viattomiin ihmisiin, kutenJim Ross,Linda McMahon, jaLilian Garcia.

Egoottinen kantapää

Määritelmä: vastenmielinen ja itsenäinen hahmo, joka on ylimielinen tai ylimielinen; Jotkut painijat pelaavat omalla maineellaan, saavutuksillaan tai ulkonäöllään. Tämä on luultavasti yleisin kantapäätyyppi.

Surkea kokonaisuus

Määritelmä: Kylmä, laskelmoiva kantapää, yksi askel vähemmän kuin hullu kantapää. Usein ovela mestari ja rauhallisempi kuin hullu kantapää, joskus kuvataan sosiopaattisiksi piirteiksi (vaikka Sinister-korko voi olla samalla myös hullu kantapää). Usein synkät kantapäät käyttävät psykologista sodankäyntiä (AKA, pelaavat "mielipelejä") vastustajiaan vastaan. Voi myös olla painijoita goottilaisen tai makaaberin kaltaisen tempun kanssa.

Suosittu kantapää

Määritelmä: termi, jolla fanit kannustavat painijaa, joka kilpailee kantapäänä.

Faktat

Alunperin fanien buutama Road Warriors sai uusia faneja ympäri maailmaa, ja lopulta heistä tuli kasvoja noin 1985, kun he menettivät AWA World Tag Team -tittelin Jimmy Garvinin ja Steve Regalin joukkueelle.Upeita vapaalintuja.

(Video) Villasukan kantapää

Chris Adams buutettiin voimakkaasti, kun hän kohtasi Von Erichsin, mutta häntä hurrattiin villisti, kun hän paini muita korkokenkiä hänen syyskuun 1984 ja tammikuun 1986 kantapääjuoksunsa aikana; Adams tervehtii faneja vielä jälkeenpäin ja jakoi nimikirjoituksia. Hänestä tuli lopulta Texasin suosituin painija kääntyessään kasvonsa vuonna 1986 ja maailman viidenneksi suosituin painija vuonna 1987.

Fanit hurraavat Shawn Michaelsia kunnioituksen osoituksena, samoin kuin hänen "HeartBreak Kid" -persoonansa (paitsiKanadassa). Triple H on erittäin suosittu klassisista kantataktiikoista huolimatta, ja sitä kannustetaan esiintymään.

Kurt Anglea pidetään laajalti kantapäänä suurimman osan urastaan, mutta hän paini joukon parhaita teknisiä otteluita.Maailman painiviihde(WWE) ja häntä hurrattiin usein kunnioituksesta.

"wooooooo" -laulut kaikuivat aina Ric Flairin sisääntulon aikana, vaikka hän olikin ryhmän kantajäsen.Neljä ratsumiestäjaEvoluutio.

Kane on myös saanut hurrauksia esiintyessään tai luovuttaessaan omansachokeslam viimeistelijähuolimatta siitä, että hän on sairas ja väkivaltainen hahmo.

Hautausurakoitsijahänellä on paljon seuraajia, vaikka hänellä on taipumus raahata vastustajia ottelun päätyttyä, varsinkin jos hän on häviäjä.

(Video) Vahvistettu kantalappu ja kantapohjan kavennukset, tutoriaali

Rockia hurrataan myös usein (etenkin kloWrestleMania XIX) olipa hän kasvot tai kantapää, suurelta osin hänen luonnollisen karismansa vuoksi.

Rikollinen kokonaisuus

Määritelmä: Hankala ja epäkunnioittava hahmo, joka ilmaisee suullisesti ja visuaalisesti sivistymätöntä käytöstä, kuten kiroilua, ilkivaltaa, väkivaltaa ja niihin liittyvää "rikollista" käyttäytymistä. Joskus painija ahdistelee tai kiusaa vastustajia ja kapinoi auktoriteettia vastaan.

Ulkomainen kantapää

Määritelmä: Yhdysvaltojen painissa ulkomaiset korkokengät kuvataan usein amerikkalaisvastaisiksi.

Anti-ulkomainen kantapää

Samanlainen kuin ulkomainen kantapää, joka on amerikkalainen kantapää, joka puhuisi alas toisesta maasta.

  • Kallio- Alkuvuodesta 2003, kun hän tuomitsi Kanadan, koska hän oli aiemmin kehunut häntä ja kannustanut Hollywood Hulk Hoganille vuotta aiemmin (huolimatta siitä, että The Rock oli tuolloin kasvo ja Hogan oli kantapää) WrestleMania X8:ssa (2002), vaikka hän oli osa kanadalaista. itseään oikeassa elämässä.
  • Brock Lesnar- Kun hän pilkkasi meksikolaisia ​​ja loi heistä stereotypian kiistansa aikana Eddie Guerreron kanssa.
  • JBL- Kun hän riiteli Eddie Guerreron kanssa ja huusi meksikolaisista.
  • Vince McMahon- Raw-jakson aikana Italiassa, jossa hän tyrmäsi italialaiset.
  • Jack SwaggerjaZeb Colter- Jonkin aikaa vuonna 2013 Swaggerin riidan aikanaAlberto del Rio, Swagger ja Colter ottivat molemmat olemisen tempunTeekutsutkannattajia ja tuomitsi jyrkästi meksikolaisia ​​ja maahanmuuttajia yleensä.

Yleinen kantapäätaktiikka

Kayfabe-koron taktiikka tiivisti ehkä parhaitenJesse VenturaKuuluisa lainaus: "Voita jos voit, hävitä jos sinun on, mutta huijaa aina." Se voi kuitenkin kostautua ja johtaa lopulta kantapään tappioon. Tällaisia ​​taktiikoita ovat mm.

 • Köysien käyttäminen tai vastustajan sukkahousuihin tarttuminen neulaputousten aikana.
 • Peukaloiden työntäminen, jauheen/suolan heittäminen tai vieraiden aineiden sylkeminen vastustajan silmiin.
 • Pehmusteen poistaminen soljeista paljastaaksesi sen alla olevan teräksen, ja sitten murskata vastustajan pää, kasvot tai vartalo siihen. Teräshäkkiottelun aikana myös vastustajan kasvojen tai vartalon lyöminen verkkoon lasketaan.
 • Piilotettujen aseiden käyttö (messinkiset rystyset, kolikkorullat jne.). Jotkut kantapäät eivät ole niin hienovaraisia, kun ne päättävät käyttää asetta, ja joskus ne tarttuvat tuoliin kehäpuolelta erotuomarin silmissä välittämättä seurauksista.
 • Vastustajan kasvojen vetäminen yläköyden yli.
 • Matalat iskut. Kovat lailliset taktiikat, kuten potkut kasvoihin, voivat myös ottaa huomioon, jos niitä tehdään toistuvasti ja tarkoituksena on saada kasvopainija näyttämään heikolta.
 • "Ylimielisen pinnin" käyttäminen, kuten väkijoukolle poseeraaminen tai väkijoukkojen pilkkaaminen ja samalla selvästi tehoton neulapudotusyritys.
 • Kyynärvarren pitäminen alhaalla vastustajan kasvoja vasten neulapudotusyrityksen aikana.
 • Vastustajan nostaminen matolta näennäisen tehokkaan neulapudotusyrityksen aikana (yleensä vetämällä vastustajan hiuksista) ottelun jatkamiseksi (ja vastustajan "lyöntämisen" jatkamiseksi).
 • Palvelijan, managerin tai muun painijan tuominen kehään, joka auttaa kantapäätä pettämisessä.
 • Renkaan ulkopuolen käyttäminen lepäämiseen tai köysien sisään vajoaminen hidastaaksesi ottelua.
 • Puolustaessaan titteleitä tarkoituksella itsensä hylkääminen tai ottelun häviäminen ilman, että painija puolustaa titteliä.
 • Loukkaa faneja tai pilkkaa kaupunkia, jossa hän esiintyypromot. Korkokengät voivat myös pilkata paikallisia urheilujoukkueita tai mainittujen joukkueiden pelaajia, jotka ovat kärsineet pettymyksistä.
 • Hyökkäys vastustajaan ottelun jälkeen tai sekaantuminen kilpailijan otteluun yrittäessään maksaa hänelle voitto.
 • Tarkoitettu itsensä laskeminen pois, jotta vältytään selvältä pinfall-tappiolta.

Kaikista yllä annetuista tiedoista huolimatta kasvot voivat myös käyttää joitain näistä kantapäätaktiikoista sekä eräänlaista vastahyökkäystä.

(Video) Villasukan vahvistettu kantapää

Katso myös

FAQs

Mikä on kantapää? ›

Kantapää (calx) on kantaluun (os calcaneus) ja sitä ympäröivien kudosten muodostama rakenne.

Miten tehdään kantapää? ›

Kantapohjan neulominen aloitetaan työn oikealta puolelta. Se neulotaan keskimmäisen puikon silmukoilla. Neulo ensin kuitenkin oikean reunapuikon silmukat vahvistettua neuletta (kuten kantalapussa eli nosta 1. silmukka puikolle neulomatta, neulo seuraava oikein, nosta taas seuraava jne.

Miten Kantapohjan silmukat jaetaan? ›

Jaa kantalapun silmukat kolmeen osaan joko ennen kantalapun neulomista tai ensimmäistä kerrosta neuloessa. Jos jako ei mene tasan, sijoita ylimääräiset silmukat keskimmäiselle puikolle. Kantapohjan silmukkajako on koon 38 villasukissa 8+8+8, koossa 42 9+8+9 ja koossa 46 9+10+9.

Mikä on Kiilakavennus? ›

Kiilakavennukset. Tee IV puikon alussa ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja neulo I puikon lopussa 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen.

Miten saada Kantapääkipu pois? ›

Jos kävelyä ja jalalle varaamista ei voi kokonaan välttää, kenkiin on hyvä hankkia kantapäiden alle pehmentävät pohjalliset. Jotta kipu lievittyy, kenkien on tuettava jalkaholvia. Yleensä kantapääkipuinen päätyy käyttämään pehmeitä tossuja, mutta holvia tukeva kenkä ja kantapääpehmike ovat parempi tapa vähentää kipua.

Mitä tehdä jos kantapää on kipeä? ›

Kaikkien rasituksen aiheuttamien kantapääkipujen tärkein hoito on kivun synnyttäneen rasituksen lopettaminen. Pitkäaikaista seisomista tulee välttää, ja ylipainon vähentämisestä on apua. Kipuun voi käyttää lyhytaikaisesti tulehduskipulääkkeitä. Kantapään alla voidaan käyttää pehmennystyynyä.

Voiko kantapää tulehtua? ›

Kantapääkipu tarkoittaa kantapään alueelle paikallistuvaa aristusta tai kipua. Sen yleisin syy on jalkapohjan kalvojänteen rappeuma eli plantaarifaskiitti. Myös kantapään rasvapatjan kiputila, akillesjänteen ärtymystila tai limapussin tulehdus voivat aiheuttaa kipua kantapään alueelle.

Onko kantapää kipeä? ›

Kantapään kipu tuntuu jalkapohjan ja kantapään alueella, kantapään takaosassa akillesjänteen kiinnityskohdassa tai kantakyhmyssä. Kipu voi olla kuumottavaa, pakottavaa ja pistävää, ja jalkapohja voi tuntua jäykältä. Kipeä kantapää voi tehdä kävelemisestä hankalaa, ja pahimmillaan kipu häiritsee myös levossa.

Mistä johtuu Luupiikki kantapäässä? ›

Mikä on luupiikki? Luupiikki eli osteofyytti voi muodostua mihin tahansa kehon niveleen sekä selkänikamiin. Nivelrikon seurauksena nivelen rusto kovettuu tai pehmenee ja ohenee, mistä johtuen luuhun kohdistuva paine kasvaa ja reunoille muodostuu paksumpia kohtia eli luupiikkejä.

Montako kerrosta kantapäähän? ›

Ensin neulotaan kantalappu. Perussääntönä vahvistetussa kantapäässä voisi pitää ohjetta, että kantalappuun neulotaan yhtä monta kerrosta, kun siinä on silmukoitakin. Eli kun mallisukassa kantalapussa silmukoita 28, neulotaan kerroksiakin 28. Vahvistetussa kantapäässä kerrosten laskeminen on vähän haastavaa.

Miten poimitaan kantapään silmukat? ›

Kun haluat poimia silmukoita oikein neuloen, tee näin: Vie oikean puikon kärki neuleen oikealta puolelta reunasilmukan ja sen vieressä olevan silmukan välistä nurjalle ja koukkaa lanka puikolle. Vedä puikko neuleen läpi takaisin oikealle. Puikolla oleva lenkki on uusi poimittu silmukka.

Mikä on Ylivetokavennus? ›

Ylivetokavennus on 2 o yht -kavennuksen peilikuva. Tämä kavennus kallistuu vasemmalle ja siinä vähenee työstä 1 s. Yleisimmin käytetty lyhenne on yvk. Tee ylivetokavennus näin: Nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli.

Mikä on Nauhakavennus? ›

Nauhakavennus on perinteinen tapa tehdä villasukan tai lapasen kärkikavennus eli varpaiden tai sormien kohdalle neulottava osuus. Nauhakavennuksessa silmukoita kavennetaan sukan tai lapasen molemmilla sivuilla siten, että kavennukset kohtaavat työn kärjessä. Nauhakavennuksen voi tehdä leveänä tai kapeana.

Montako puikkoa villasukan tekoon? ›

Silmukoita luon kahdella puikolla yhteensä 48 silmukkaa. Viidellä puikolla kun tekee niin silloin jokaiselle puikolle, tai siis neljälle puikolle, tulee 12 silmukkaa, Drops desing videolta voit katsoa miten silmukat luodaan kahdella puikolla.

Mistä on tullut sanonta Akilleen kantapää? ›

Akilleen kantapää

Troijan sodan aikaan Paris sai tietoonsa Akhilleuksen haavoittuvuuden ja surmasi Akhilleuksen ampumalla nuolen tämän kantapäähän. Joissakin versioissa Apollon ohjasi nuolen Akhilleuksen kantapäähän, koska Akhilleus oli sodan alkuvaiheissa surmannut Troiloksen hänen temppelissään.

Mitä Halkeileviin kantapäihin? ›

Halkeilevien kantapäiden hoito – rasvaa, rasvaa!

Valitse jalkavoide, joka sitoo tehokkaasti kosteutta ja pehmittää kuivaa ihoa. Ureaa eli karbamidia sisältävät jalkavoiteet toimivat usein hyvin. Voit käyttää halkeamiin pihkavoidetta, jolla on lievä antibakteerinen vaikutus.

Mikä on kantapää englanniksi? ›

kantapää {substantiivi}

heel {subst.}

Miksi kantapää nousee kengästä? ›

Kantapää nousee kantakapista

Jos kantapää ei pysy paikalla, vaan nousee joka askeleella, kengän istuvuus ei ole sopiva. Nauhoituksen muuttaminen lukkonauhoitukseksi helpottaa tilannetta (kuva ). Lukkonauhoitus. Kengät nauhoitetaan perinteisesti reikä kerrallaan ja reikärivistön yläosassa tehdään nauhalukko.

Videos

1. VILLASUKAN KANTAPÄÄ OSA 1
(Kaisa Kartela)
2. Kantapään neulominen erilaisia neulepintoja käyttäen | Neulonta
(Beyond The Loops)
3. 6. Villasukan teräosan neulominen
(Novitaknits)
4. Näin teet tiimalasikantapään villasukkaan | Suuri Käsityö
(SuuriKasityo)
5. Lotta-tädin kässäkerho osa 6. Villasukan kantapää
(Lotta Kraft)
6. NOVITA NEULEKOULU: Ranskalainen kantapää
(Novitaknits)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 04/09/2023

Views: 6048

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.