ASCAP-lisenssi (2023)

Usein Kysytyt Kysymykset

Selaa aiheen mukaan

 • ASCAP-lisenssi (1)

  Yleinen lisensointi
 • ASCAP-lisenssi (2)

  Radion lisensointi
 • ASCAP-lisenssi (3)

  Television lisensointi
 • ASCAP-lisenssi (4)

  Verkko- ja mobiililisenssit
 • ASCAP-lisenssi (5)

  Yleiset lisenssiehdot on määritelty
 • ASCAP-lisenssi (6)

  Ota meihin yhteyttä

Tarvitsenko ASCAP-lisenssin?

ASCAP myöntää luvan jäsentensä musiikkiteosten julkiseen esittämiseen.Julkinen esitys on sellainen, joka esiintyy joko julkisessa paikassa, jossa ihmiset kokoontuvat (muuhun kuin pieneen perheeseen tai sosiaalisiin tuttavuuksiin). Julkinen esitys on myös sellainen, joka välitetään yleisölle esimerkiksi radio- tai tv-lähetyksissä ja Internetin kautta.

ASCAP:n asiakaslisenssinhaltijoita ovat: lentoyhtiöt, huvipuistot, baarit, ravintolat ja yökerhot,Korkeakoulut ja yliopistot, konserttijuontajat, musiikkipaikat ja klubit, kongressi- ja messutapahtumat, kuntoklubit, hotellit, paikallishallinnon yksiköt, radio- ja televisioasemat ja verkot, mobiiliviihde, verkkosivustot, vähittäiskaupat ja musiikin käyttäjät monilla muilla aloilla . Katsotäydellinen luettelo ASCAP-lisenssityypeistätällä sivustolla. On yli 100 erilaista ASCAP-hintaaikataulua, jotka kattavat lähes kaikki musiikkia esittävät yritykset.

ASCAP ei lisensoi "dramaattisia" tai "suuria" oikeuksia tai dramaattisia esityksiä.ASCAP:n jäsenet, jotka kirjoittavat näytelmiä, oopperoita tai balettikappaleita, käsittelevät suoraan niitä, jotka haluavat esittää jäsentemme teoksia "dramaattisesti". Vaikka ASCAP ei lisensoi "dramaattisia" tai "suuria" oikeuksia tai dramaattisia esityksiä jäsentensä musiikista, ASCAP-lisenssi sallii dramaattisten tuotantojen kappaleiden ei-dramaattisen esityksen. Lisätietoja "dramaattisista" tai "suurista" oikeuksista ja erosta dramaattisten ja ei-dramaattisten esitysten välillä,Klikkaa tästä.

ASCAP ei lisensoi oikeutta tallentaa musiikkiaCD-levyllä, nauhalla tai osana audiovisuaalista teosta, kuten elokuvaa, videota tai TV-ohjelmaa. Nämä oikeudet, jotka tunnetaan nimellä mekaaniset ja synkronointioikeudet ("synkronointi"), ovat kirjoittajien tai julkaisijoiden lisensoimia.

ASCAP ei myönnä oikeutta painaa musiikkiteosten kopioitase ei myöskään lisensoi oikeuksia tehdä mukautuksia tai järjestelyjä.

ASCAP ei lisensoi oikeuksia äänittäjille, muusikoille, laulajille tai levy-yhtiöille.Kuitenkin artistit/muusikot, jotka ovat lauluntekijöitä, voivat liittyä ASCAP:n jäseniksi. ASCAP lisensoi jäsentensä musiikin esitysoikeudet.

Miksi minun pitäisi maksaa musiikin soittamisesta julkisella paikalla?

Käytämme usein ilmaisua "he soittavat minun kappalettani", emmekä aina muista, että vaikka olemme saaneet tuntea omaksua kappaleen, se kuuluu silti laillisesti sen luoneelle lauluntekijälle ja sitä markkinoivalle musiikin kustantajalle. Kun käytät muiden omaisuutta, sinun on kysyttävä lupa

Tarvitsenko ASCAP-musiikkilisenssin, jos suoratoistan esitystäni kolmannen osapuolen, kuten YouTuben, Facebookin tai Instagramin, kautta?

Onneksi suosituimmat suoratoistoalustat, kuten YouTube, Facebook, Instagram Live, Soundcloud ja Twitch, ovat ASCAP:n lisensoimia. Jos yksittäiset esiintyjät, yhtyeet ja paikat käyttävät vain lisensoitua alustaa sisällön suoratoistamiseen, muuta ASCAP-lisenssiä ei tarvita kyseiseen suoratoistotoimintaan.

Jos esiintyjät, yhtyeet tai paikat haluavat suoratoistaa sisältöään oman digitaalisen alustansa kautta, ASCAP tarjoaa yksinkertaisen, napsautuskäyttöisen lisenssin, joka sopii useimpiin tarpeisiin:https://licensing.ascap.com/?tyyppi = digitaalinen.

Mikä on julkinen esiintyminen?

Julkinen esitys on sellainen, joka esiintyy joko julkisella paikalla tai missä tahansa paikassa, jossa ihmiset kokoontuvat (muu kuin pieni perhepiiri tai sen sosiaaliset tuttavat). Julkinen esitys on myös sellainen, joka välitetään yleisölle; esimerkiksi radio- tai televisiolähetykset, pidossa oleva musiikki, kaapelitelevisio ja Internet. Yleensä musiikkia julkisesti esittävät saavat luvan musiikin omistajalta tai tämän edustajalta. Tästä säännöstä on kuitenkin muutamia rajoitettuja poikkeuksia (jota kutsutaan "poikkeuksiksi"). Lupaa ei vaadita jumalanpalveluksen osana soitettavalle tai lauletulle musiikille, ellei jumalanpalvelusta lähetetä muualle kuin se tapahtuu (esimerkiksi radio- tai televisiolähetys). Myös esitykset osana kasvokkain tapahtuvaa opetustoimintaa voittoa tavoittelemattomissa oppilaitoksissa ovat vapautettuja. Suosittelemme, että otat yhteyttä paikalliseen ASCAP-edustajaasi, joka voi keskustella tarpeistasi ja siitä, kuinka ASCAP voi auttaa sinua.

Mitä ASCAP-lisenssi tekee?

ASCAP antaa sinulle luvan viihdyttää asiakkaitasi, vieraitasi ja työntekijöitäsi maailman suurimmalla musiikkiohjelmalla. Yksi ASCAP-lisenssin suurimmista eduista on, että se antaa sinulle oikeuden suorittaa miljoonia teoksia ASCAP-ohjelmistossa. Olipa musiikkisi suoraa, lähetettyä, lähetettyä tai toistettua CD-levyjen tai videoiden kautta, ASCAP-lisenssisi kattaa esityksesi. Ja yhdellä lisenssimaksulla ASCAP säästää aikaa, kustannuksia ja taakkaa ottaa yhteyttä tuhansiin tekijänoikeuksien omistajiin.

Ostin levyn tai nuotteja. Miksi tarvitsen luvan musiikin esittämiseen?

Tekijänoikeuksien omistajilla on useita erilaisia ​​oikeuksia, mukaan lukien esitysoikeudet, tulostusoikeudet ja tallennusoikeudet. Nuottien vuokraaminen tai ostaminen tai levyn ostaminen ei oikeuta sen julkiseen esittämiseen.

Haluan äänittää tai nauhoittaa kappaleen tai levyn. Tarvitsenko luvan ja miten saan sen?

Jos haluat kopioida tai äänittää uudelleen olemassa olevan levyn, nauhan tai CD:n, tarvitset luultavasti luvan sekä musiikin kustantajalta että levy-yhtiöltä. Musiikin kustantaja omistaa kappaleen (eli sanat ja musiikin) ja levy-yhtiö omistaa "äänitallenteen" (eli mitä kuulet... artistin laulavan, muusikot soittamassa, koko tuotannon).

Jos aiot palkata omia muusikoita ja laulajia ja luoda alkuperäisen tallenteen tekijänoikeudella suojatusta kappaleesta, tarvitset vain musiikin kustantajan luvan.

ASCAP ei lisensoi tallennusoikeuksia. Useimpien kustantajien äänitysoikeuksia edustaa Harry Fox Agency:

Harry Fox Agency, Inc.
711 Third Avenue
New York, NY 10017
Puh: (212) 370-5330
Faksi: (212) 953-2384
www.harryfox.com

Levy-yhtiön nimen ja osoitteen tulee olla levy-yhtiössä. Recording Industry Association of America, levy-yhtiöiden kauppajärjestö, voi antaa sinulle lisätietoja levy-yhtiöiden oikeuksista.

Recording Industry Association of America (RIAA)
1020 19th St. NW, Suite 200
Washington, D.C. 20036
Puh: (202) 775-0101
Faksi: (202) 775-7253
www.riaa.com

Mihin rahat menevät?

Yksinkertaisesti jäsenillemme. Kaikki keräämämme palkkiot jaetaan rojalteina, joista on vähennetty toimintakulut (tällä hetkellä 11,3 %).

Mitä kappaleita ASCAP-ohjelmistossa on ja keitä ovat jäseniäsi?

TarkistaACE (ASCAP Clearance Express), ASCAP:n haettavissa oleva tietokanta suoritetuista teoksista sekä kirjailija-, kustantaja- ja äänittäjän tiedot.

Miksi tarvitsen ASCAP-musiikkilisenssin, jos minulla on jo sellainen BMI ja/tai SESAC?

BMI- tai SESAC-lisenssi antaa sinulle luvan esittää julkisesti musiikkia, jota edustaa kyseisen tietyn esiintymisoikeusjärjestö (PRO). Useimmiten suosikkikappaleesi ovat kirjoittaneet useat ihmiset, joista osa saattaa olla ASCAP:n jäseniä. ASCAP-lisenssillä sinulla on laillinen lupa toistaa yli 18 miljoonaa edustamamme 925 000 jäsenen teosta.

Olen kiinnostunut musiikin soittamisesta ravintolassani tai muussa yrityksessä. Tiedän, että tarvitsen luvan live-esityksiin. Tarvitsenko luvan, jos käytän vain CD-levyjä, levyjä, nauhoja, radiota tai televisiota?

Kyllä, tarvitset luvan toistaa levyjä tai nauhoja laitoksessasi. Yrityksesi radio- ja televisiolähetyslupaa ei tarvita, jos esitys tapahtuu TV- tai radiolähetysten julkisella viestinnällä syömällä, juomalla, vähittäiskaupassa tai tietyissä muissa tietyn kokoisissa laitoksissa, jotka käyttävät rajoitettua määrää kaiuttimia tai televisioita, ja jos vastaanottoa ei välitetä edelleen (esimerkiksi huoneesta toiseen) paikasta, jossa se vastaanotetaan, eikä sisäänpääsymaksua peritä. Paikallinen ASCAP-lisenssipäällikkösi voi keskustella tarpeistasi ja neuvoa, kuinka ASCAP voi auttaa sinua.

Kuinka paljon ASCAP-lisenssin hankkiminen musiikin esittämiseen maksaa?

Vuosimaksu riippuu yrityksen tyypistä. Yleensä hinnat perustuvat musiikin esittämistapaan (live, tallennettu tai vain ääni tai audio/visuaalinen) ja musiikin laitoksen kokoon tai mahdolliseen yleisöön. Esimerkiksi ravintoloiden, yökerhojen, baarien ja vastaavien laitosten hinnat riippuvat siitä, onko musiikki elävää vai tallennettu, onko se vain ääntä vai audiovisuaalista musiikkia, kuinka monta yötä viikossa tarjotaan musiikkia, onko sisäänpääsy maksullinen ja monista muista tekijöistä.

Konserttihinnat perustuvat laitoksen lipputuloihin ja paikkakapasiteettiin. Yritysten käyttämän musiikin hinnat ("Music In Business") perustuvat työntekijöiden määrään. Korkeakoulujen ja yliopistojen hinnat perustuvat kokopäiväisten opiskelijoiden määrään; vähittäiskaupan hinnat riippuvat kaiuttimien määrästä ja neliömetristä. Hotellihinnat perustuvat prosenttiosuuteen elävän musiikin viihdekuluista ja lisämaksusta, jos musiikkia käytetään.

(Video) How music licensing works

Koska ASCAP:lla on yli sata erilaista lisenssiä ja hintaaikataulua, yksi todennäköisesti sopii tarpeisiisi. ASCAP toimii sillä periaatteella, että samanlaisia ​​käyttäjiä tulee kohdella samalla tavalla. Tämä takaa oikeudenmukaisuuden ja johdonmukaisuuden lisensoinnissamme. Esimerkiksi samankokoisten ravintoloiden, joissa käytetään samaa musiikkia, hinnat ovat samat riippumatta siitä, onko ravintola Oshkoshissa vai New Yorkissa.

Haluan käyttää pidossa olevaa musiikkia liiketoiminnassani. Tarvitsenko luvan?

Joo. Kun asetat soittajan pitoon ja lähetät musiikkia puhelinlinjojesi kautta, kyseessä on musiikin julkinen esitys. On sinun vastuullasi hankkia lupa ASCAP-kappaleiden esittämiseen ASCAP:lta tai suoraan tekijänoikeuksien omistajalta. ASCAP edustaa kymmeniä tuhansia tekijänoikeuksien omistajia ja miljoonia kappaleita, ja ASCAP-lisenssi antaa sinulle oikeuden esittää ne kaikki.

Tarvitsenko luvan esittää musiikkia osana esitystä luokassa tai koulutusseminaarissa?

Jos esitys on osa kasvokkain tapahtuvaa opetustoimintaa voittoa tavoittelemattomassa oppilaitoksessa, lupaa ei tarvita. Lupa vaaditaan, kun musiikkia käytetään osana koulutusseminaareja, vuosikokouksia tai muita kaupallisia tai yritysesityksiä.

Eivätkö muusikot, viihdyttäjät ja DJ:t ole vastuussa esittämäänsä musiikkiin luvan saamisesta?

Jotkut ihmiset olettavat virheellisesti, että muusikoiden ja viihdyttäjien on hankittava lupa esittääkseen tekijänoikeudella suojattua musiikkia tai että musiikkia esittävät yritykset voivat siirtää vastuunsa muusikoille tai viihdyttäjille. Lain mukaan kaikki, jotka osallistuvat musiikin esittämiseen tai ovat vastuussa siitä, ovat laillisesti vastuussa. Koska yrityksen omistaja saa lopullisen hyödyn suorituksesta, se on yrityksen omistaja, joka saa lisenssin. Musiikin lisenssimaksut ovat yksi monista liiketoiminnan kuluista.

Kuinka saan lisenssin Jukeboxiin?

Jukeboksien lisenssit ovat saatavilla Jukebox License Office -toimistosta. JLO tekee jukeboksillesi tarvitsemasi luvan hankkimisesta kätevää ja taloudellista, sillä se toimii "selvityskeskuksena", joka antaa luvan esittää käytännössä kaikki tekijänoikeudella suojatut kappaleet Yhdysvalloissa ja suuressa osassa maailmaa.

JLO on yhdysvaltalaisten esiintymisoikeusjärjestöjen ASCAP:n, BMI:n ja SESAC:n yhteisyritys. JLO tarjoaa lisenssin, joka tarjoaa täydellisen pääsyn kaikkiin ASCAP-, BMI- ja SESAC-ohjelmistojen kappaleisiin. Jukeboxin lisenssisopimus on yksittäinen, taloudellinen vuotuinen lisenssi, joka antaa luvan, joka vaaditaan tekijänoikeudella suojattujen kappaleiden julkiseen esittämiseen jukeboksilla. JLO:n lisensoimissa jukeboksissa on oltava sertifikaatti jokaisen jukeboxin otsikkonauhan pidikkeessä.Jos näet jukeboxin ilman varmennetta,täytä ja palauta Vinkkikorttitai lähetä sijainnin nimi ja osoite sekä jukebox-operaattorin nimi (jos tiedossa) osoitteeseenlicensingexecutive@jukeboxlicense.org.

Laitokset, joissa musiikkia esitetään jollain muulla tavalla kuin jukeboxilla (DJ:t, bändit, nauhat jne.), tarvitsevat edelleen erillisen ASCAP:n (tai yksittäisten tekijänoikeuksien omistajien) lisenssin, joka kattaa nämä muut esitykset. Jukeboksien lisenssisopimus antaa luvan vain jukeboksiesitykseen.

Jukeboksi tai "kolikkokäyttöinen äänilevysoitin" täyttää Jukeboxin lisenssisopimuksen ehdot, jos se on kone tai laite, joka:

 • käytetään ainoastaan ​​ei-dramaattisiin julkisiin musiikin esityksiin; ja
 • käytetään kolikoilla, rahakkeilla, valuutalla tai vastaavalla; ja
 • sitä hoitavat laitoksen suojelijat (ei työntekijät), jotka tekevät valintansa nimikeluettelosta;ja
 • sijaitsee laitoksessa, josta ei peritä suoraa tai välillistä pääsymaksua.

Jos jukeboksisi ei täytä mitään näistä kriteereistä, sitä ei voida hyväksyä "kolikkokäyttöiseksi äänilevysoittimeksi" tekijänoikeuslain mukaan, eikä jukeboksissa suorituksia voida lisensoida JLO:n kautta.

Ota yhteyttä JLO:han kaikissa muissa kysymyksissäsi tai jukebox-lisenssin hankkimiseksi.

Jukeboksien lisenssitoimisto
2 Music Square W
Nashville, TN 37203
615-727-5366
licensingexecutive@jukeboxlicense.org
www.jukeboxlicense.org

Mistä tiedän, mitä kappaleita ASCAP edustaa?

Luettelo suoritetuista töistä on saatavilla ASCAP Clearance Express -sivustollamme. Lisätietoja ASCAP:n jäsenistä, ASCAP-ohjelmiston musiikin monipuolisuudesta ja resursseista niille, jotka haluavat lisätietoja ASCAP:n jäsenistä ja ASCAP-ohjelmistosta,Klikkaa tästä.

Mitä poikkeuksia koskee radio- ja televisioesitysten vastaanotto ruoka- ja juomapaikoissa ja vähittäiskaupoissa?

Lain 110 §:n 5 momentin B kohdassa säädetään rajoitetusta poikkeuksesta radio- ja televisiolähetysten välityksellä tapahtuvalle tietylle musiikin esittämiselle ravitsemis-, juoma- ja vähittäiskaupoissa.

Vapautus koskee vain radio- tai televisioasemalta tai kaapelijärjestelmältä tai satelliittikanaalta peräisin olevan musiikin esityksiä, vain, jos esityksen näkemisestä tai kuulemisesta ei peritä suoraa maksua, vain jos esityksiä ei lähetetä sen laitoksen ulkopuolelle, jossa ne vastaanotetaan ja vain, jos alkuperäisellä lähetyksellä on tekijänoikeuksien haltijoiden lisenssi – eli radio- tai televisioasema, kaapelijärjestelmä tai satelliittioperaattori on lisensoinut tekijänoikeuksien omistajat tai heidän esittämisoikeusjärjestönsä.

Vapautus sisältää objektiivisia standardeja, joiden avulla sekä musiikin käyttäjät että tekijänoikeuksien omistajat voivat määrittää, ovatko tietyt radio- ja televisioesitykset vapautettuja tekijänoikeusvastuusta. Kahden tyyppiset musiikin käyttäjät ovat vapautettuja eri standardien mukaisesti:ruokapalvelu tai juomapaikka(määritelty "ravintolaksi, majataloksi, baariksi, tavernaksi tai muuksi vastaavaksi toimipaikaksi, johon yleisö tai asiakkaat kokoontuvat ensisijaisesti tarjoillakseen ruokaa tai juomaa, ja jossa suurin osa bruttoneliöjaloista käytetään tähän tarkoitukseen ja jossa ei-dramaattisia musiikkiteoksia esitetään julkisesti") jamuu laitos(määritelty "myymäläksi, myymäläksi tai muuksi vastaavaksi liikepaikaksi, joka on avoinna yleisölle ensisijaisesti tavaroiden tai palvelujen myymiseksi ja jossa suurin osa bruttoneliöjaloista, joka ei ole asuinkäyttöä, käytetään tähän tarkoitukseen, ja jossa ei-dramaattisia musiikkiteoksia esitetään julkisesti").

Ruokapalvelu tai juomapaikkaon oikeutettu vapautukseen, jos sillä (1) on vähemmän kuin 3750 bruttoneliöjalkaa (tilaa mitatessa vain asiakaspysäköintiin käytettävä tilan määrä on aina poissuljettavissa);tai(2) on 3750 bruttoneliöjalkaa tai enemmänja(a) käyttää enintään 6 kaiutinta, joista enintään 4 kaiutinta sijaitsee yhdessä huoneessa tai viereisessä ulkotilassa;jab) jos käytetään televisioita, televisioita ei ole enempää kuin 4, joista enintään yksi sijaitsee yhdessä huoneessa ja yhdenkään ruudun lävistäjä ei ole suurempi kuin 55 tuumaa.

Anmuu laitos(esim. vähittäiskauppa) on oikeutettu vapautukseen, jos sillä (1) on alle 2000 bruttoneliöjalkaa;tai(2) on vähintään 2000 bruttoneliöjalkaa, ja se täyttää samat kaiutin- ja televisiovaatimukset kuin ravintola- tai juomapaikat.

Tietenkin tämä poikkeus rajoittuu radio- tai televisioesityksiin; Laki edellyttää, että tekijänoikeudella suojatun musiikin julkinen esittäminen muilla tavoilla, kuten elävää musiikkia, karaokea, CD-levyjä, MP3- ja digitaalisia tiedostoja, taustamusiikkipalveluita ja DVD-levyjä, edellyttää lupaa joko tekijänoikeuksien omistajilta tai heidän esitysoikeuksiaan myöntäviltä organisaatioilta.

Tarvitaanko lupa musiikin käyttämiseen poliittisen kampanjan tilaisuudessa?

Musiikin käyttöön osana poliittisia kampanjoita liittyy useita kysymyksiä. ASCAP on koonnuttämä kysymys- ja vastausluetteloauttaa sinua navigoimaan kampanjasi menestykseen käyttämällä musiikkia oikein.

Mitä ASCAP-radiolisenssi antaa sinulle?

 • Pääsy kaikkiin musiikkilajeihin, joita tarvitset houkutellaksesi ja viihdyttääksesi kuuntelijasi.
 • Välitön oikeus esittää uutta jäsentemme kirjoittamaa tai julkaisemaa musiikkia.
 • Oikeus esittää musiikkia yli 90 ulkomaisen jäsenyhdistyksen ohjelmistoissa.
 • Oikeus suoratoistaa ohjelmia aseman verkkosivuilla ja digitaalisilla alustoilla.
 • Musiikin kattavuus mainoksissa ja jingleissä, jotka ovat osa ohjelmointiasi.

Mitä ASCAP-radiolupa ei tee?

ASCAP-radiolupa ei oikeuta ASCAP-musiikin lähetysten edelleenlähettämistä kaiuttimien kautta myymälöissä, ravintoloissa tai muissa yleisölle avoimissa paikoissa tai musiikki-on-hold-järjestelmien avulla.

ASCAP-lisenssi ei anna oikeutta tallentaa tekijänoikeudella suojattua musiikkia tai muuttaa tekijänoikeudella suojatun teoksen sanoitusta ja käyttää sitä kaupallisessa jingle- tai aseman promootiossa. Näitä kutsutaan "mekaanisiksi" tai "tallennus"- ja "synkronointi"oikeuksiksi, ja sinun tulee kysyä suoraan tekijänoikeuksien omistajilta lupaa tallentaa musiikkia tai muuttaa kappaletta. Tiettyjen ASCAP-ohjelmistoon kuuluvien teosten yhteystiedot löytyvät ASCAP:n online-ohjelmistosta,ÄSSÄ.

Tarvitsenko erillisen lisenssin digitaaliselle asemalleni?

Riippuen radioluvasta, joka sinulla on tällä hetkellä tai jolla voit olla lisensoitu, et todennäköisesti tarvitse erillistä lisenssiä. RMLC- ja NRBMLC-sopimus kattaa sekä simulcast- että ei-simulcast-digitaalilähetykset. Low Power -lisenssi kattaa myös digitaaliset lähetykset, mutta tietyin rajoituksin. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja kunkin sopimuksen erityisistä ehdoista.

Mitä ASCAP-televisiolupa antaa sinulle?

 • Pääsy kaikkiin musiikkilajeihin, joita tarvitset katsojien houkuttelemiseksi ja viihdyttämiseksi.
 • Välitön oikeus esittää uutta jäsentemme kirjoittamaa tai julkaisemaa musiikkia.
 • Oikeus esittää musiikkia yli 90 ulkomaisen jäsenyhdistyksen ohjelmistoissa.
 • Musiikin kattavuus mainoksissa ja jingleissä, jotka ovat osa ohjelmointiasi.

Mitä ASCAP-televisiolupa ei tee?

ASCAP-televisiolupa ei anna oikeutta sallia ASCAP-musiikin lähetysten uudelleenlähetyksiä televisioiden ja kaiuttimien kautta kaupoissa, ravintoloissa tai muissa yleisölle avoimissa paikoissa tai musiikki on-hold -järjestelmien avulla. Lisätietoja ASCAP:n muista tämäntyyppisiä käyttötarkoituksia koskevista käyttöoikeussopimuksista on osoitteessaYleinen lisensointi.

ASCAP-lisenssi ei anna oikeutta nauhoittaa tekijänoikeudella suojattua musiikkia tai muuttaa tekijänoikeudella suojatun teoksen sanoitusta ja käyttää sitä kaupallisessa jingle- tai aseman promootioilmoituksessa. Näitä kutsutaan "mekaanisiksi" ja "synkronointioikeuksiksi", ja sinun tulee kysyä suoraan tekijänoikeuksien omistajilta lupaa tallentaa musiikkia tai muuttaa kappaletta. Tiettyjen ASCAP-ohjelmistoon kuuluvien teosten yhteystiedot löytyvät ASCAP:n online-ohjelmistosta,ÄSSÄ.

Mistä tiedän, mikä kahdesta lisenssistä sopii asemalleni?

Soita ASCAP-lähetysten lupaedustajalle maksuttomaan numeroon1-800-99-ASCAP. Kerromme mielellämme käytettävissäsi olevista vaihtoehdoista tarkemmin. Jokaisen aseman tulee valita tarpeisiinsa edullisin lisenssi.

Miksi Internet- tai digitaalinen langaton sivusto tai palvelu tarvitsee ASCAP-lisenssin?

Yhdysvaltain tekijänoikeuslaki edellyttää, että tekijänoikeudella suojattua musiikkia julkisesti esittävien - mukaan lukien verkkosivustot ja muut digitaaliset palvelut, jotka välittävät musiikkia yleisölle - hankittava ensin lisenssi esitettyjen kappaleiden tekijänoikeuksien omistajilta. Aivan kuten tarvitset luvan käyttää muita omaisuuden muotoja, sinun on myös saatava lupa käyttää musiikillista omaisuutta, jonka omistavat yli 550 000 ASCAP:n lauluntekijää, säveltäjää ja kustantajaa. Vaikka saatat saada luvan suoraan jokaiselta tekijänoikeuksien omistajalta, ASCAP:n jäsenet ovat valtuuttaneet ASCAP:n lisensoimaan musiikkiteoksiaan heidän puolestaan. Yksi ASCAP-lisenssi antaa sinulle siten laillisen oikeuden suorittaa koko ASCAP-valikoima sivustosi tai digitaalisen palvelun kautta.

Mitä etuja ASCAP-lisenssi tarjoaa?

Yksi ASCAP-lisenssi tarjoaa Internet-sivustollesi tai digitaaliseen langattomaan palveluun julkiset esitysoikeudet sen yli 925 000 jäsenen koko ASCAP-kappalevalikoimaan, mikä eliminoi tarpeen hankkia erilliset esityslisenssit jokaiselta yksittäiseltä tekijänoikeuksien omistajalta. ASCAP-lisenssi antaa sinulle myös oikeuden esittää sivustollasi tai palvella lähes 100 ulkomaisen ulkomaisen esiintymisoikeusjärjestön ohjelmistoja ympäri maailmaa.

Kenellä muulla on ASCAP-lisenssi?

ASCAP lisensoi musiikkiteosohjelmistonsa julkisia esityksiä kymmenien erityyppisten yritysten, kuten radioasemien, televisiokanavien ja verkostojen, konserttipromoottorien, ravintoloiden ja tanssiklubien, hotellien, vähittäiskauppojen ja taustamusiikkipalveluiden, esittämille.

(Video) Three Music Licensing Companies To Pitch Your Music

Millaista musiikkia ASCAP lisensoi?

ASCAP-ohjelmisto sisältää kaikenlaista musiikkia, mukaan lukien rock-, pop-, country-, gospel-, Broadway-show-musiikki, elokuva- ja televisiomusiikki, jazz, latina, big band, soul, sinfonia ja konserttimusiikki. Jos haluat tietää, onko tietty teos ASCAP-kokoelmassa (tunnistettu nimen ja kirjoittajan, kustantajan tai tunnetun levyttäjän nimen perusteella), voit käyttää ACE:tä, ASCAP:n laajaa ASCAP-teosten online-tietokantaa osoitteessawww.ascap.com/ACE.

Mitä ASCAP New Media -lisenssi kattaa?

ASCAP-lisenssi oikeuttaa koko ASCAP-ohjelmiston ja yli 90 ulkomaisen järjestön ohjelmistojen julkiseen esittämiseen eri puolilta maailmaa Internetin ja langattomien digitaalisten lähetysten avulla.

Onko ASCAP-lisenssi kaikki mitä tarvitsen käyttääkseni musiikkia laillisesti verkkosivustossani, podcastissani tai digitaalisessa palvelussani?

ASCAP New Media -lisenssi ei oikeuta muiden yhdysvaltalaisten esittäjänoikeusjärjestöjen (kuten SESAC tai BMI tai GMR) ohjelmistojen julkiseen esittämiseen. Se ei myöskään anna lupaa musiikkiteosten jäljentämiseen ja/tai jakeluun; ja/tai äänitallenteiden esittäminen, jäljentäminen ja/tai jakelu. Jokainen näistä käyttötavoista vaatii erilliset luvat vastaavilta tekijänoikeuksien omistajilta tai lisenssin myöntäjiltä. Jos haluat esimerkiksi saada mekaanisen tai synkronointilisenssin musiikkiteosten kopiointiin ja/tai jakeluun, ota yhteyttä asianmukaisiin musiikin kustantajiin ja/tai Harry Fox Agency -toimistoon. Saadaksesi luvan äänitallenteiden esittämiseen tai jäljentämiseen, ota yhteyttä SoundExchangeen tai kuhunkin tallenteeseen liittyvään levy-yhtiöön.

Miksi tarvitsen ASCAP-musiikkilisenssin, jos minulla on jo sellainen BMI ja/tai SESAC?

BMI- tai SESAC-lisenssi antaa sinulle luvan esittää julkisesti musiikkia, jota edustaa kyseisen tietyn esiintymisoikeusjärjestö (PRO). Useimmiten suosikkikappaleesi ovat kirjoittaneet useat ihmiset, joista osa saattaa olla ASCAP:n jäseniä. ASCAP-lisenssillä sinulla on laillinen lupa toistaa yli 18 miljoonaa edustamamme 925 000 jäsenen teosta.

Mikä on "äänitallenteen digitaalinen suorituskyky?" Lisensoiko ASCAP myös sitä?

Äänitallenteet ja niiden taustalla olevat kappaleet ovat kukin erillisillä tekijänoikeuksilla suojattuja. Vuonna 1995 Yhdysvaltain laki myönsi äänitallenteiden tekijänoikeuksien omistajille ensimmäistä kertaa oman erillisen julkisen esitysoikeuden, joka rajoittui digitaalisten lähetysten aikana tehtyihin esityksiin, kuten Internet-sivustojen ja -palvelujen suoratoistoon ja digitaalisten radiopalvelujen lähetyksiin. ASCAP ei lisensoi äänitallenteiden digitaalista julkista esitystä; ASCAP myöntää lisenssin vain taustalla olevan kappaleen tai sävellyksen julkisiin esityksiin. Lisätietoja äänitallenteiden lisensoinnista saat asianajajalta ja/tai Recording Industry Association of Americalta (RIAA).

Entä jos aion julkaista vain yhden kappaleen? Tarjoaako ASCAP kappalekohtaista lisensointia?

ASCAP ei myönnä lisenssejä yksittäisten kappaleiden esittämiseen ohjelmistossaan. Sen sijaan ASCAP tarjoaa yleislisenssit, jotka antavat luvan julkistaa koko ASCAP-valikoiman. Jos haet lupaa esittää julkisesti tietty kappale tai kappaleryhmä, ota yhteyttä kunkin kappaleen jokaiseen musiikin julkaisijaan. Käytä ACE-tietokantatyökalua ASCAP-kappaletietojen apuun.

Onko ASCAP lisensoinut digitaalisia sivustoja tai palveluita, jotka sijaitsevat Yhdysvaltojen ulkopuolella?

ASCAP lisensoi ASCAP-teosten julkista esittämistä Yhdysvalloissa, sen alueilla, riippuvuuksissa, hallussa ja Puerto Ricon liittovaltiossa ("ASCAP-alue"). Jos palvelusi sijaitsee ja esittää musiikkia muualla, ota yhteyttä asianomaisen alueen esittäjän oikeuksia vastaavaan organisaatioon tarvittavan lisenssin saamiseksi. Jos palvelusi sijaitsee ASCAP-alueen ulkopuolella, mutta uskot toimivan ASCAP-alueella, esimerkiksi suoratoistolla palvelimien kautta tai pääkonttori sijaitsee ASCAP-alueella, ota yhteyttä ASCAPiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseenweblicense@ascap.com.

Tarvitsenko ASCAP-lisenssin, jos suoratoistan ASCAP-musiikkia sisältävää sisältöä kolmannen osapuolen mediasoittimen, kuten YouTuben tai Soundcloudin, kautta?

ASCAP-musiikin julkinen esittäminen useimpien kolmansien osapuolien soittimien kautta on lisensoitu kolmansien osapuolten ja ASCAP:n välisillä järjestelyillä, ja siksi tällaisia ​​soittimia käyttävät sivustot tai palvelut eivät vaadi ASCAP:n lisälisensointia. Jos olet epävarma, onko käyttämäsi soitin jo ASCAP:n lisensoima ja/tai jos sivustosi tai palvelusi esittää ASCAP-musiikkia muilla tavoilla, ota yhteyttä ASCAPiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseenweblicense@ascap.com.

Tarvitsenko ASCAP-lisenssin, jos suoratoistan Stream Licensingin kautta?

Jos olet Stream Licensing -asiakas, vain internet-radioasemasi vaatii ASCAP-lisenssin.

Tarvitsenko ASCAP-lisenssin, jos sivustoni tai palveluni sisältää linkin toiseen sivustoon tai palveluun, joka käyttää ASCAP-musiikkia?

Yleensä ei. ASCAP myöntää lisenssin sivustolle tai palvelulle, johon sivustosi tai palvelusi linkittää. Jos olet kuitenkin epävarma, tarvitsetko lisenssiä, ota yhteyttä ASCAP:iin lähettämällä sähköpostia osoitteeseenweblicense@ascap.com.

Käytän pienitehoista FM-radioasemaa ja haluaisin suoratoistaa asemaa myös verkossa. Tarvitsenko erillisen lisenssin streamille?

Joo. Täytä lisenssihakemus osoitteessa:http://www.ascap.com/licensing/types/web-mobile

Kuinka saan ASCAP-lisenssin?

Klikkaatässähankkia ASCAP-lisenssi.

Tarvitsenko ASCAP-lisenssin ennen kuin aloitan palvelun? Mitä tapahtuu, jos käynnistän palvelun ennen kuin hankin ASCAP-lisenssin?

Tekijänoikeudella suojatun musiikin esittäminen ilman asianmukaista lisenssiä voi johtaa tekijänoikeusrikkomukseen. Siksi on erittäin suositeltavaa hankkia kaikki tarvittavat lisenssit ennen tekijänoikeudella suojattua musiikkia käyttävän sivuston tai digitaalisen palvelun käynnistämistä.

Mitä tietoja tarvitsen saadakseni ASCAP-lisenssin?

Sinun tulee olla tietoinen sivustosi tai palvelusi vuosituloista (jos sellaisia ​​on) ja käytöstä. Käyttömittarit sisältävät (1) ainutlaatuiset sitoutumisistunnot; (2) sisällön suoratoistoaika ja (3) kappaleiden kokonaismäärä. Sivuston perustilastot voivat olla käytettävissäsi veloituksetta kolmannen osapuolen mittaustyökalujen, kuten Google Analyticsin, kautta.

Palveluni kanssa on tapahtunut omistajanvaihto. Kenelle ilmoitan?

Lähetä sähköpostiaweblicense@ascap.comja ASCAP New Media Licensing -edustaja ottaa sinuun yhteyttä lisätietojen saamiseksi.

Mihin otan yhteyttä, jos kysymyksiini ei vastata täällä?

Jos sinulla on lisäkysymyksiä koskien ASCAP New Media -lisenssejä tai Yhdysvaltain tekijänoikeuslain mukaisia ​​velvollisuuksiasi musiikin käytöstä Internetin tai digitaalisen langattoman palvelun kautta, ota yhteyttä ASCAPiin käyttämällä chat-ominaisuutta osoitteessa www.ascap.com, lähettämällä sähköpostiaweblicense@ascap.comtai soittamalla numeroon (800) 505-4052.

Tiedän, että tarvitsen ASCAP-lisenssin, mutta sivustoni tai palveluni on uusi, enkä tiedä kuinka paljon tuloja ja/tai istuntoja sivustoni tai palveluni tuottaa. Kuinka täytän lisenssihakemuksen?

Jos todellisia tietoja ei ole saatavilla vastauksena pyydettyihin tietoihin, anna hyvässä uskossa arvio. Kaikki ASCAP-lisenssihakemuksen ja lisenssimaksuraportin kentät on täytettävä.

Mitkä tulot ovat "palvelutuloja"?

Kaikki tulot, jotka liittyvät koko sivustoosi tai palveluusi, kuten mainonnasta, sponsoroinnista, yhteistyöstä ja vastaavista ohjelmista saadun vastikkeen määrät ja arvo; sijoitus- ja vastaavat maksut; sähköinen kaupankäynti ja muut myyntitulot; ja pääsy- tai jäsenmaksut tai liittymismaksut.

Mitkä tulot katsotaan musiikkituloiksi, ja miten se eroaa palvelutuloista?

Musiikkitulot sisältävät kaikki tulot, jotka liittyvät vain siihen osaan sivustostasi tai palvelustasi, joka tarjoaa musiikkiesityksiä. Sisällytä kaikki mainonnasta, sponsoroinnista, yhteistyöstä ja vastaavista ohjelmista saadun vastikkeen määrät ja arvo; sijoitus- ja vastaavat maksut; sähköinen kaupankäynti ja muut myyntitulot; ja pääsy- tai jäsenmaksut tai liittymismaksut.

Voinko tehdä vähennyksiä tulojani laskettaessa?

Kyllä, voit vähentää todellisia ja todennettavissa olevia kolmannen osapuolen mainostoimistojen palkkioita mainonnan tai sponsoroinnin myynnistä enintään 10 % mainos- ja sponsorointituloista. Voit myös vähentää maksettavat verot.

Entä jos palvelullani ei ole mainoksia, tilausmaksuja tai minkäänlaisia ​​tuloja?

Jos palvelusi ei tuota tuloja, kirjoita "0,00 $" lisenssihakemuksen soveltuvaan tulokenttään ja lisenssimaksuraporttien soveltuville tuloriveille.

Mikä on istunto? Onko se sama kuin "osuma"?

Istunto on yksittäinen jatkuva ajanjakso, jonka käyttäjä käyttää sivustoa tai palvelua, riippumatta kyseisen ajanjakson pituudesta. Voit raportoida istunnot käyttämällä kolmannen osapuolen mittareita, kuten Google Analyticsin kautta saatavia tietoja.

(Video) Register, License, AND Distribute Your Music! #shorts

Kuinka lasken suoratoistotunnit yhteensä?

Lisää musiikin esityksen minuuttien kokonaismäärä ja jaa tulos 60:llä ja pyöristä lähimpään kokonaislukuun.

Käytän useampaa kuin yhtä ainutlaatuista sivustoa tai palvelua, joka suoratoistaa ASCAP-musiikkia. Voinko lisensoida kaikki sivustoni ja palveluni yhdellä ASCAP-lisenssillä?

Yleensä sinun on hankittava erillinen ASCAP-lisenssi jokaiselle yksittäiselle sivustolle tai palvelulle. Jos haluat tutkia yhden lisenssin hankkimista, joka kattaa useita sivustoja tai palveluita, ota yhteyttä ASCAPiin osoitteessaweblicense@ascap.com.

Milloin lisenssimaksut maksetaan?

Lisenssimaksut ASCAP-lisenssisopimuksen alkuperäiseltä ajalta (ensimmäiset 12 kuukautta) maksetaan lisenssihakemuksen valmistumisen ja lähettämisen jälkeen. Seuraavien vuosiehtojen lisenssimaksut erääntyvät kunkin sopimuksen vuosipäivänä, ja ne voidaan maksaa My ASCAP License -tilisi kautta, joka on saatavilla osoitteessawww.ascap.com/mylicense. My ASCAP License -tilisi tarjoaa myös mahdollisuuden tarkastella ja tulostaa laskuja, tehdä muutoksia osoitteeseesi tai yhteystietoihisi ja määrittää sähköpostiasetuksia.

Onko lisenssimaksut suhteutettu kuluvalle kalenterivuodelle?

Ei. ASCAP-lisenssisopimukset ovat voimassa vuotuisena sopimusvuonna, joka lasketaan 12 kuukauden kuluttua ASCAP-lisenssin solmimispäivästä (tunnetaan joskus nimellä "voimaantulopäivä").

Mitä maksutapoja hyväksyt solmiessasi ASCAP-lisenssin ASCAP.com-sivuston kautta?

Voit käyttää luottokorttia vain maksaaksesi alkuperäisen lisenssimaksun, kun annat ASCAP-lisenssin. Myöhemmät maksut voidaan kuitenkin suorittaa luottokortilla, debit-paperilla tai sähköisellä sekillä, maksumääräyksellä tai pankkisiirrolla.

Kuinka pääsen My ASCAP License -tiliin?

Kun olet solminut ASCAP-lisenssin, saat sähköpostitse ohjeet yksilöllisen My ASCAP License -tilin rekisteröintiä varten.

Voinko käyttää tiliäni verkossa?

Joo. Voit käyttää My ASCAP License -tiliäsi milloin sinulle sopii osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Voinko lähettää lisenssihakemuksen maksamatta alkuperäisiä lisenssimaksuja ja saada ASCAP laskuttamaan minua myöhemmin?

Ei. ASCAP ei hyväksy lisenssihakemustasi saamatta luottokorttimaksuasi hakemuksen lähettämisen yhteydessä.

Kun lähetän ASCAP:lle lisenssihakemukseni ja alkumaksuni osoitteessa ASCAP.com, olenko täysin lisensoitu?

5–7 arkipäivän kuluessa hakemuksesi ja alkuperäisen maksun lähettämisestä ASCAP lähettää sinulle sähköpostin, jossa vahvistetaan, että lisenssihakemuksesi ja maksusi on hyväksytty. Säilytä tämä sähköposti ja PDF-kopio lisenssisopimuksesta, joka liitetään sähköpostiin vahvistuksena siitä, että ASCAP on lisensoinut sivustosi tai palvelusi onnistuneesti.

Mistä saan kopion lisenssistäni?

Jos lisenssihakemuksesi hyväksyttiin onnistuneesti, PDF-kopio lisenssisopimuksesta lähetetään automaattisesti sähköpostitse 5–7 arkipäivän kuluessa lisenssihakemuksen lähettämisestä.

Mikä on vuosimaksuraportti?

Vuosimaksuraportti on tapa, jolla lasket ja ilmoitat ASCAP:lle ASCAP:n aiheuttamista vuosilisenssimaksuistasi. Voit tutustua vuosimaksuraporttiisi osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Miten toimitan vuosimaksuraportin?

Voit lähettää vuosimaksuraportin vain verkossa tilisi kautta osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Kuinka määritän edellisen vuoden istuntojen lukumäärän vuosipalkkioraporttiani täyttäessäni?

Voit saada nämä tiedot sivustosi tai palvelusi Internet-palveluntarjoajalta (ISP) ja/tai yhdeltä monista verkkosivustojen analytiikkatyökaluista, kuten Google Analyticsista.

Milloin lisenssimaksuraportit erääntyvät?

Vuosiraportointia edellyttävistä lisenssisopimuksista on raportoitava 45 päivän kuluessa lisenssisopimuksen vuosittaisesta uusimisesta. Raportit ovat saatavilla osoitteessa ja ne on lähetettävä My ASCAP License -tilisi kautta osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Mitä ovat musiikinkäyttöraportit?

Musiikin käyttöraportit ovat raportteja, jotka lähetät ASCAP:lle sivustosi tai palvelusi musiikin käytöstä.

Mitä musiikin käyttöraporttiini sisältyy?

Sisällytät musiikinkäyttöraporttiisi tiedot, jotka liittyvät kuhunkin musiikkisävellykseen, jonka sivustosi tai palvelusi suoratoistaa raportointijakson aikana.

Pitääkö minun lähettää ilmoitus musiikin käytöstä?

Monet ASCAP-lisenssit eivät vaadi musiikin käyttöraportin lähettämistä. Tutustu lisenssisopimuksesi luetteloon A määrittääksesi raportointivaatimukset. Jos sinun on lähetettävä musiikinkäyttöraportti, ASCAP ilmoittaa sinulle ja opastaa sinua sähköpostitse erityisistä raportointiohjeistasi.

Mistä löydän musiikin käyttöraporttimalleja?

ASCAP lähettää sinulle sähköpostitse sopivan mallin, jossa on ohjeet raportin täyttämiseen.

Kuinka lähetän musiikinkäyttöraportteja?

Tutustu Musiikin käytön raportoinnin ohjeisiin, jotka ASCAP on antanut sinulle sähköpostitse.

Mistä tiedän tilin saldon?

Voit tarkistaa tilisi saldon kirjautumalla milloin tahansa My ASCAP License -käyttäjätilillesi osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Mistä tiedän, mitä raportteja minulla on erääntyvänä?

Voit tarkistaa erääntyvät raportit kirjautumalla milloin tahansa My ASCAP License -käyttäjätilillesi osoitteessawww.ascap.com/mylicense.

Minun ei tarvitse lähettää vuosimaksuraportteja, mutta palvelutuloni ja/tai istunnot ovat muuttuneet yli sen kynnyksen, jonka alle kelpaan tällä hetkellä. Kuinka ilmoitan ASCAP:lle, jotta lisenssini ja maksuni voidaan mukauttaa vastaavasti?

(Video) How to NOT Email Music/ Sync Licensing Companies | Sync Licensing Tips #shorts

Jos sivustosi tai palvelusi on muuttunut vaatien lisenssimuutoksia, ota yhteyttä ASCAP:iin osoitteessaweblicense@ascap.com.

Palveluni on jo käynnistynyt ennen kuin otin yhteyttä ASCAP:iin lisenssiä varten. Voinko myöntää sivustolleni tai palvelulleni takautuvan lisenssin ja päivätä lisenssini takautuvasti kattamaan aikaisemmat ajanjaksot?

Lisenssisi ei voi olla takautuvasti päivätty, ja se tulee voimaan vasta päivästä, jona lähetät lisenssihakemuksesi ja suoritat lisenssimaksusi. Jos haluat saada lisenssisuojan esityksiin, jotka tapahtuvat ennen lisenssin ostamista, lähetä sähköpostia ASCAP:lle osoitteeseenweblicense@ascap.com.

Haluan ASCAP-lisenssin, mutta minulla ei ole URL-osoitetta palvelulleni, koska se toimii vain mobiilisovelluksena tai älytelevisiokanavana/sovelluksena tai koska en ole vielä turvannut verkkosivustoni URL-osoitetta. Kuinka täytän lisenssihakemuksen URL-osion?

Mobiili- tai älytelevisiosovellusten lisenssisopimukset eivät vaadi URL-osoitteen syöttämistä. Jos haluat lisenssin verkkosivustolle, mutta sinulla ei vielä ole URL-osoitetta, palaa osoitteeseen ASCAP.com saadaksesi lisenssin, kun olet hankkinut URL-osoitteen sovellukseen kirjoittamista varten.

Kuinka lopetan sopimukseni ASCAP:n kanssa?

Irtisanoaksesi ASCAP-lisenssisopimuksen, lähetä sähköpostia osoitteeseenweblicense@ascap.comja ASCAP-edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Minulla on edelleen vanhempi Interactive tai Non-Interactive ASCAP uuden median lisenssi. Kuinka voin muuttaa uudeksi lisenssiksi?

Lähetä sähköpostiaweblicense@ascap.com, liitä mukaan tilinumerosi ja pyydä ASCAP:tä muuttamaan lisenssisi. ASCAP New Media Licensing -edustaja ottaa sinuun yhteyttä ja kertoo seuraavista vaiheista.

ADI

ADI eli Area of ​​Dominant Influence on maantieteellinen alue tai markkina, johon radio- tai televisioasema tavoittaa. Mainostajat ja luokitusyritykset käyttävät sitä aseman mahdollisen yleisön määrittämiseen.

Peitto lisenssi

"Yleinen lisenssi" on lisenssi, jonka avulla musiikin käyttäjä voi esittää minkä tahansa tai kaikki miljoonista ASCAP-ohjelmiston teoksista niin paljon tai vähän kuin haluaa. Lisenssinhaltijat maksavat lisenssistä vuosimaksun. Yleislisenssi säästää musiikin käyttäjiltä paperityötä, vaivaa ja kustannuksia, jotka liittyvät vuoden aikana mahdollisesti käytettävien teosten kaikkien tekijänoikeuksien haltijoiden lisenssien etsimiseen ja neuvottelemiseen ja auttaa estämään käyttäjää vahingossa loukkaamasta ASCAP:n jäsenten ja monien muiden tekijänoikeuksia. ulkomaiset kirjailijat, joiden musiikille on myönnetty ASCAP:n lisenssi Yhdysvalloissa. [katso myös Ohjelmakohtainen lisenssi]

Dramaattiset (tai "suuret") ja ei-dramaattiset esitykset/oikeudet

ASCAP:n jäsenet myöntävät ASCAP:lle vain oikeuden lisensoida tekijänoikeudella suojattujen musiikkiteostensa ei-dramaattisia esityksiä. Siten ASCAP-lisenssi ei oikeuta jäsentemme teosten dramaattisiin esityksiin. Musiikkiteosten "dramaattiset" (kutsutaan usein "suuriksi") oikeudet ovat säveltäjän, julkaisijan tai muun teoksen lisensoinnin myöntäjä. Perinteisesti dramaattisissa teoksissa päämotivaatio on tarinan kertominen ja musiikki tehostaa draamaa. Tämän uskottiin lisäävän musiikin taloudellista arvoa, jolloin musiikin oikeudenhaltijat päättelivät, että he voisivat saada enemmän hyötyä, jos he valvoisivat teosten lisensointia itse.

Tekijänoikeuslaki ei määrittele termejä "dramaattinen" tai "ei-dramaattinen". Tämän seurauksena oikeudenhaltijoiden, musiikin käyttäjien ja toisinaan liittovaltion tuomioistuinten on yritettävä vetää raja "dramaattisten" ja "ei-dramaattisten" esitysten välille. Tämä linja on usein epäselvä ja riippuu tiettyyn esitykseen liittyvistä seikoista. Yleissääntönä on, että draamaesitys sisältää yleensä teoksen käyttämisen tarinan kertomiseen tai osana tarinaa tai juonia. Siten kun kappaleita käytetään osana dramaattista esitystä – Broadway-musikaalissa, kuten Jersey Boysissa, tai baletissa, kuten Twyla Tharpin Nine Sinatra Songsissa –, musiikin esitykset ovat dramaattisia ja eivät kuulu esityksen soveltamisalaan. ASCAP-lisenssi.

Muita esimerkkejä dramaattisista esityksistä:

 • Kokonaisen (tai olennaisesti täydellisen) "dramaattis-musikaalisen teoksen" esittäminen, joka sisältää tälle teokselle kirjoitettuja kappaleita. Esimerkiksi musikaalin esitysOklahomaolisi dramaattinen esitys, samoin kuin kaikkien näytelmään kirjoitettujen kappaleiden esitys. Tämä koskee sekä lavastettuja esityksiä että teoksen lähetyksiä, olivatpa ne sitten audiovisuaalisia tai vain ääniä (esim. soittamalla koko alkuperäinen näyttelijäalbumi tai olennainen osa siitä radiossa). Termi "dramaattis-musiikkiteos" sisältää muun muassa musiikkikomedian, oopperan, näytelmän musiikin kanssa, revyyn tai baletin.
 • Yhden tai useamman sävellyksen esittäminen "dramaattis-musiikkiteoksesta", johon liittyy dialogia, pantomiimia, tanssia, näyttämötoimintaa tai visuaalista esitystä teoksesta, josta musiikki on otettu. Esimerkiksi esitys kappaleesta "People Will Say We're In Love".Oklahomapukujen, lavasteiden, lavatoiminnan tai vuoropuhelun kanssa näytöstä olisi myös dramaattinen esitys.
 • Yhden tai useamman sävellyksen esittäminen riippumatta siitä, onko kyseinen sävellys (tai sävellykset) "dramaattis-musikaalisesta teoksesta" osana tarinaa tai juoni, joko vuoropuhelun, pantomiimin, tanssin kanssa tai ilman, näyttämötoimintaa tai visuaalista esitystä. Esimerkiksi "People Will Say We're In Love" -esityksen sisällyttäminen tarinaan tai juoniin – vaikka tarina tai juoni ei liityOklahoma— johtaisi kappaleen dramaattiseen esitykseen. Vastaavasti "Eleanor Rigbyn" live-esityksen tai äänitetyn esityksen sisällyttäminen tarinaan tai juoneeseen – vaikka sävellystä ei alun perin kirjoitettu musiikkinäytelmää varten – johtaisi myös kappaleen dramaattiseen esitykseen.
 • Esitys konserttiversiosta "dramaattis-musiikkiteoksesta". Esimerkiksi kaikkien Oklahomaan kirjoitettujen kappaleiden esittäminen ilman pukuja, lavasteita, rekvisiitta tai musikaalin dialogia muodostaisi kappaleiden dramaattisen esityksen.
***

Musiikkiteosten "ei-dramaattiset" julkiset esitykset, jotka ASCAP lisensoi jäsentensä puolesta, sisältävät esimerkiksi radiossa lähetettävien kappaleiden tallenteet (muu kuin koko - tai olennaisesti täydellinen - dramaattis-musiikkiteoksen tallenne) , kappaleita tai taustamusiikkia, joka esitetään osana elokuvaa tai muuta televisio-ohjelmaa, tai musiikkisävellysten live-esityksiä tai tallennettuja esityksiä baarissa, ravintolassa, hotellissa, kaupassa tai muussa yleisölle avoimessa paikassa.

Muita esimerkkejä "ei-dramaattisista" ja "dramaattisista" esityksistä:

 • Ei-dramaattinen: Kabaree-esityksen, revyn tai konsertin aikana yhtyeen tai orkesterin kanssa, joka esitetään ilman pukuja, lavasteita, rekvisiittaa, näyttämötoimintaa tai dialogia, laulaja laulaa kappaleita useista Broadway-musikaaleista, yhdistelmän kappaleita yhdestä tietystä näytelmästä. , tai joukko toisiinsa liittymättömiä kappaleita. Huomaa kuitenkin, että jos sekoitus muuttaa alkuperäisiä kappaleita tai sisältää materiaalia alkuperäisten kappaleiden lisäksi, tällaisen sekoituksen luominen vaatii todennäköisesti kappaleiden oikeudenhaltijoiden luvan käytettäväksi sekoituksessa ja ilman tällaista lupaa, se ei välttämättä kuulu ASCAP-lisenssin piiriin.
 • Ei-dramaattinen: Orkesteri esittää Prokofjevin Romeo ja Julia -balettimusiikkia konsertissa.
 • Dramaattinen: Lavaesitys – esimerkiksi Las Vegasin hotellissa – jossa esitetään kolmen kappaleen yhdistelmät useista eri Broadway-esityksistä sekä alkuperäisiä Broadwayn tuotantoja muistuttavia pukuja ja rekvisiitta, ehkä myös vuoropuhelua .
 • Dramaattinen: Tanssiryhmä esittelee baletin Billy Joelin kappaleisiin.
 • Todennäköisesti dramaattinen: Lavaesitys, jossa on yksittäisen lauluntekijän tai lauluntekijätiimin kappaleita (ainakin yksi tuomioistuin on luonnehtinut tällaisia ​​esityksiä esimerkiksi eräänlaisen suuren oikeuden, nimeltään "kavalkadioikeus", käyttämisestä, joka edellyttää lupaa esitettyjen kappaleiden tekijänoikeuksien omistajat).
***

Aina kun on epäselvyyttä siitä, voidaanko musiikkiteosten esityksiä pitää dramaattisina vai ei-dramaattisina, ASCAP rohkaisee musiikin käyttäjää ottamaan yhteyttä suoraan oikeudenhaltijoihin saadakseen heidän näkemyksensä. Jos oikeudenhaltijat katsovat, että esitykset ovat dramaattisia, he päättävät, lisensoidaanko esitykset suoraan (tai ollenkaan). Joissakin tapauksissa ASCAP:n jäsenet saattavat haluta lisensoida esitykset suoraan, vaikka ne eivät olisikaan selvästi dramaattisia esityksiä. ASCAP:n jäseniltä saamat oikeudet eivät ole yksinomaisia, joten jäsenet säilyttävät oikeuden lisensoida suoraan teostensa esityksiä riippumatta siitä, ovatko ne luonteeltaan dramaattisia. Tietoja ASCAP-ohjelmistoon kuuluvien teosten oikeudenhaltijoista saa ASCAP ACE -tietokannasta:www.ascap.com/ace

Mekaaniset oikeudet

Mekaaninen oikeus on oikeus äänittää ja levittää (ilman visuaalista kuvaa) kappaletta äänilevylle yksityiseen käyttöön. Levyjen, CD-levyjen ja nauhojen laillista valmistamista ja jakelua varten on hankittava mekaaniset oikeudet tai mekaaninen lisenssi. Useimpien musiikin kustantajien äänitysoikeudet voi hankkia:

Harry Fox Agency
205 East 42nd Street
New York, New York 10017
212-370-5330
http://www.harryfox.com/

Ohjelmalisenssin mukaan

Ohjelmakohtainen lisenssi on samanlainen kuin yleislisenssi, koska se valtuuttaa radio- tai televisiolähetystoiminnan harjoittajan käyttämään kaikkia ASCAP-ohjelmiston teoksia. Lisenssi on kuitenkin suunniteltu kattamaan ASCAP-musiikin käytön tietyssä radio- tai televisio-ohjelmassa, mikä edellyttää, että käyttäjä pitää kirjaa kaikesta käytetystä musiikista. Lisäksi käyttäjän on oltava varma, että hän saa oikeudet kaikkeen musiikkiin, jota käytetään ohjelmissa, joita lisenssi ei kata.

Julkinen esitys tai esitysoikeudet

Julkinen esitys on esitys, joka tapahtuu "yleisölle avoimessa paikassa tai missä tahansa paikassa, jossa on kokoontunut huomattava määrä normaalin perheen ulkopuolisia henkilöitä ja sen sosiaalisia tuttavia". Julkinen esitys on myös silloin, kun esitys välitetään millä tahansa laitteella tai prosessilla (esimerkiksi lähetyksenä, puhelinjohdolla tai muulla tavalla) yleisölle. Tekijänoikeudella suojatun teoksen esittämiseksi julkisesti käyttäjän on hankittava esitysoikeudet tekijänoikeuden omistajalta tai tämän edustajalta.

Levy-yhtiö

Levy-yhtiö (tai levy-yhtiö) tekee, jakelee ja markkinoi äänitallenteita (CD-levyjä, MP3-levyjä jne.). Levy-yhtiöt hankkivat musiikin kustantajilta oikeuden äänittää ja levittää kappaleita ja maksavat äänityksistä lisenssimaksut.

Uudelleenlähetys

Esityksen lähetys on lähetys, joka lähetetään millä tahansa laitteella tai prosessilla (esimerkiksi radio, televisio, kaapeli, satelliitti, puhelin) ja vastaanotetaan eri paikassa. Uudelleenlähetys on tuon esityksen edelleen siirto toiseen paikkaan.

Äänitys

Äänitallenne viittaa tallenteen tekijänoikeuksiin erotettuna kappaleen tekijänoikeuksista. Kappaleen tekijänoikeudet kattavat sanat ja musiikin, ja sen omistavat lauluntekijä(t) tai musiikin julkaisija(t). Äänitallenne on tulosta musiikin, sanojen tai muiden äänten tallentamisesta CD-levylle, MP3-levylle, vinyylilevylle jne. Tekijänoikeudet kattavat sen, mitä kuulet: artistin laulavan, soittavat muusikot, koko tuotannon). Äänitallenteen tekijänoikeudet omistaa päätallenteen omistaja, yleensä levy-yhtiö. Itse musiikkiteoksen tekijänoikeudet omistaa musiikin kustantaja, joka myöntää levy-yhtiölle "mekaanisen" luvan tallentaa ja levittää kappaletta osana levyä.

Synkronointi- (tai "synkronointi") -oikeudet

Synkronointi- tai "synkronointi"-oikeus sisältää musiikkiteoksen tallenteen käytön audiovisuaalisessa muodossa: esimerkiksi osana elokuvaa, televisio-ohjelmaa, musiikkivideota tai kaupallista ilmoitusta. Usein musiikki "synkronoidaan" tai nauhoitetaan ajallisesti visuaalisten kuvien kanssa. Musiikin julkaisija lisensoi synkronointioikeudet elokuvan tai ohjelman tuottajalle.

Puhelin

1-800-505-4052 - valitse valikosta vaihtoehto 4

Chat

LiveChat yhden edustajamme kanssa täällä.

Sähköposti

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse lähettämällä yhteydenottolomaketässä. Yksi edustajistamme ottaa sinuun yhteyttä pian lähetyksen jälkeen.

Yleiset lisenssiehdot on määritelty

Opi ero esitysoikeuksien, mekaanisten oikeuksien ja dramaattisten oikeuksien ja muiden välillä.

(Video) How To Find Sync Licensing Companies #shorts

Tarvitsetko vielä apua? Ota meihin yhteyttä.

FAQs

ASCAP-lisenssi? ›

A single ASCAP license provides your Internet site or digital wireless service public performance rights to the entire ASCAP repertory of songs from its more than 925,000 members, eliminating the need to obtain separate performance licenses from each individual copyright owner.

Is an ASCAP license necessary? ›

Songwriters and composers depend on ASCAP to license their songs to the hundreds of thousands businesses across the country that perform their music, leaving them free to do what they do best - make music. Businesses know that an ASCAP license is a worthwhile investment.

How much does ASCAP license cost? ›

However, there is a minimum annual ASCAP license cost of $390, so the fee will never be less than that. You also need to remember that this is only for the use of the ASCAP catalog.

How to avoid ASCAP fees? ›

How Can You Avoid Paying These Fees?
 1. Play the radio. If your store area is smaller than 2,000 square feet, you can play the radio or television as a source of music and avoid all fees. ...
 2. Play classical music. ...
 3. Play copyright-free music. ...
 4. Play original music. ...
 5. Sell recorded music. ...
 6. Cut out a performing rights society.

Does ASCAP still exist? ›

We are ASCAP.

We are a professional organization of 925,000 songwriters, composers and music publishers, founded and governed by its members, and the world leader in performance royalties, advocacy and service for music creators.

What music can I play without a Licence? ›

Public domain music is constituted by all works that are not protected by copyright and therefore can be used without permission or without having to pay the original author1.

What happens if I don't pay ASCAP? ›

A violation can cost up to hundreds of thousands of dollars in fines, legal fees, and penalties to the business. The cost of a fine from one PRO can close a business that is not cautious. There are some minor exceptions to copyright laws that allow very small businesses to play music in their stores.

Is ASCAP a monthly fee? ›

What does it cost to join ASCAP? Joining ASCAP is free for all new ASCAP writer members. If you join as both a writer and a publisher at the same time, we'll waive both application fees. If you are only joining as a publisher, there is a one-time, non-refundable $50 application processing fee.

Do I need to register my songs with ASCAP? ›

Writers who publish their own works should register their music themselves; if you have signed a publishing deal, your publisher may do it on your behalf. Either way, registering your titles gives ASCAP the information we need to get you paid properly.

Is Spotify licensed by ASCAP? ›

Instead, businesses like bars and the Spotify corporation buy blanket licenses from PROs to “perform” music. These licensing agreements then fund the royalties paid out to ASCAP artists.

Do you need permission to play music in public? ›

In most cases, companies must have a license to play music in public. But there are a few very rare exceptions. Those exceptions include the following: Public domain: Some very old recordings are no longer protected by copyright law.

Can I play radio in my restaurant? ›

U.S. copyright law requires that restaurant owners pay for public performance licenses (PPL) from performing rights organizations (PROs) that control rights to a particular song. PROs collect digital, terrestrial (AM/FM radio), and live royalties for thousands of associated songwriters and publishers.

Is it better to join ASCAP or BMI? ›

Generally speaking, BMI pays songwriters and publishers more than ASCAP, especially if you're in sync licensing. This is probably because they seem to have a further reach in terms of collecting royalties worldwide.

Is ASCAP or BMI cheaper? ›

Costs: ASCAP requires a $50 fee for artists, while BMI charges nothing. Neither company requires annual dues. Payment frequency: Both companies pay their artists about twice per year, so there aren't major differences between them. Structure and setup: Both organizations are nonprofits, but ASCAP is member-owned.

How much do ASCAP artists make? ›

ASCAP operates on a not-for-profit basis

About 90 cents of every dollar we collect is distributed back to our members as royalties, giving us the lowest operating expense ratio in the US. We seek out new tools to maximize our efficiency so we can deliver more money to our members, where it belongs.

Can I be my own publisher on ASCAP? ›

Join ASCAP As a Writer and Publisher Member

Consider joining as a publisher member, too. When we distribute royalties for a performance of your music, 50% goes to the writer(s), and 50% to the publisher(s). Unless you've assigned your publishing rights to someone else, you are your own publisher!

Who needs ASCAP? ›

ASCAP's customer licensees include: Airlines, Amusement Parks, Bars, Restaurants & Nightclubs, Colleges & Universities, Concert Presenters, Music Venues & Clubs, Convention & Trade Shows, Fitness Clubs, Hotels, Local Government Entities, Radio & Television Stations and Networks, Mobile Entertainment, Websites, Retail ...

Do I need ASCAP and BMI license? ›

Do I need both ASCAP and BMI? No, you don't need to sign up with both ASCAP and BMI. In fact, it's better if you register all your songs with just one of these Performance Rights Organizations (PROs).

Videos

1. The Easiest Way Into Sync Licensing #shorts
(ClintMusic)
2. Sync Licensing In The Music Industry Explained...#music #musiclicensing #musicbusiness #sync
(Miltrick)
3. What Is A Blanket License In Sync? #shorts
(ClintMusic)
4. The Ultimate Guide To Beat Licenses | How To License A Beat
(Top Music Attorney)
5. #synclicensing #musicproducer #indieartist #musicfortv Sync Licensing Music Sync License Sync Licen
(xJ-Will)
6. A$AP Rocky bought his first Ferrari without a license 😂
(Chase Fayez)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated: 05/10/2023

Views: 5948

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.