5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (2023)

Siirry pääsisältöön

Jos haluat tarkistaa tämän artikkelin, käy sitten Omassa profiilissaNäytä tallennettuja tarinoita.

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (1)

Jos haluat tarkistaa tämän artikkelin, käy sitten Omassa profiilissaNäytä tallennettuja tarinoita.

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (2)

Kirjaudu sisään

Hae

Jos haluat tarkistaa tämän artikkelin, käy sitten Omassa profiilissaNäytä tallennettuja tarinoita.

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (3)

Jos haluat tarkistaa tämän artikkelin, käy sitten Omassa profiilissaNäytä tallennettuja tarinoita.

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (4)

Kirjaudu sisään

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (5)Lähtölaskenta on päälläTILAA NYT

5 kenkien ystävää siitä, mistä he ostavat korkokenkiä ja miksi niiden käyttö on voimaannuttavaa (6)

Kuvat: Mark Bryanin, Shaobo Hanin ja Wisdom Kayen luvalla

Kun Henry Bae – kenkäbrändin perustajaSyro-oli nuorempi, he muistavat halunneensa heiluttaa korkokenkiä julkisesti, mutta hävetyivät sitä liian paljon. "Jälin perheeni takana illallisen jälkeisillä kävelylenkeillämme, joten pystyin nojautumaan varpailleni ja kuvitella käveleväni rinteessä", Bae kertoo. Vilkaise eteenpäin tätä päivää, ja Bae ja heidän toinen perustajansa Shaobo Han tekevät nyt tehtäväkseen tehdä korkokengistä kaikkien ulottuvilla. He suunnittelevat korkokenkiä laajassa valikoimassa kokoja, miesten 8:sta miesten 14:een. Street style -tähdet, sekä miehiä että muita, ovat yhä enemmän urheilullisia korkokenkiä ylpeänä ja tyylikkäästi. Ja kyse on muustakin kuin pelkästä muoti-ilmeestä.

Korkokenkiä käyttävät miehet seurustelivat jo kauan sittenkuin 10-luvulla, mutta tyylin suosio nousi 1500-luvulla, kun Aasian ja Persian ratsuväen miehet käyttivät niitä. Myös ranskalaiset kuninkaalliset ja ylemmän luokan miehet käyttivät niitä myöhemmin 1600-luvulla. Matkan varrella miesten korkokengät putosivat muodista, ja niitä omaksuivat pääasiassa naiset. Mutta tänään miesten korkokengät ovat jälleen nousussa Rick Owensin ja Christian Louboutinin kaltaisten tuotemerkkien ansiosta. Muodin ystävät näkevät sen mahdollisuutena olla rohkeita ja varmoja siitä, keitä he ovat, ja monet heistä sanovat, että se on myös tapa osoittaa omituista ylpeyttään. "[Kengät] ovat välttämättömiä olemassaololleni sukupuolinormien "terrorisoimiseksi", Han sanoo.

Mutta korkokenkiin astuvat eivät vain omituiset ihmiset. Mark Bryan – cis, heteromies, joka työskentelee insinöörinä – on myös saanut kulttiseuraa Instagramissa rakkaudestaan ​​hameisiin ja korkokenkiin. ”Kenen tahansa, joka haluaa, pitäisi voida käyttää korkokenkiä”, hän sanoo.Vogueotti yhteyttä viiteen hyvin dokumentoituun kantapääharrastajaan ja kysyi heiltä paitsi missä he tekevät ostoksia, myös mitä heille merkitsee heidän keinuttaminen kaduilla.

Tutki alta, missä nämä viisi kantapääharrastajaa ansaitsevat kenkänsä.

Mark Bryan
Insinööri ja vaikuttaja

Kuva: Mark Bryanin luvalla

”Olen aina pitänyt siitä, miten naiset näyttävät korkokengissä – en seksuaalisella tavalla, vaan muodikkaalla tavalla. Tietysti he ovat myös seksikkäitä. Mutta se, mikä minua kiehtoo, on luottamus, jonka he antavat sinulle, kun voit käyttää niitä hyvin. Tunnen oloni erittäin hyvältä, kun käytän 10 senttimetrin korkoa, koska minulla ei ole vaikeuksia kävellä niin korkealla korolla. Lisäksi luulen, että minulla on figuuri, jota kehutaan, kun käytän korkokenkiä, ja se vain lisää itseluottamusta. Se tuntuu oikealta, koska korkokenkiä pitäisi voida käyttää kenen tahansa, joka haluaa, ja tällä hetkellä ihmiset ovat suvaitsevaisempia asioita, jotka eivät ole "normaalit" nykyään.

Pienessä kaupungissa asuminen [ja] korkokenkien ostaminen on erittäin vaikeaa. Tyylit ovat hyvin rajallisia. Vaikka olen suurkaupungissa, en pidä paljon shoppailusta. Minusta tuntuu, että useimpien myymälöiden valikoimat eivät todellakaan vastaa tarpeitasi. Päädyt ostamaan jotain, jota et ehkä käytä, koska se oli lähellä mitä halusit, mutta ei aivan. Näin ollen se ei kulu. Minun on kuitenkin sanottava, että kaikissa myymälöissä, joissa käyn, myyjät ovat aina olleet ammattitaitoisia ja erittäin avuliaita. Useimmat kertovat minulle, että on melko yleistä, että miehet tulevat ja kokeilevat naisten vaatteita. Tunnen oloni erittäin mukavaksi, enkä välitä siitä, mitä muut kaupassa olevat ajattelevat. En välitä, jos he eivät pidä minusta ja siitä, mitä käytän. Etsin parin, josta pidän, ja sitten googletan, löydänkö ne jostain myynnissä. rakastanJimmy Choo,Christian Louboutin,Arvaus, jaFeraggio. Olen varma, että tämä lista kasvaa!"

Viisaus Kaye
TikTok-tähti

Kuva: Wisdom Kayen luvalla

”Pidän vain korkokengistä, jotka ovat korkeatasoisia. Saappaat näyttävät kauniilta pidemmällä kantapäällä, ja esteettisesti se näyttää paremmalta. Tämän ei missään tapauksessa tarvitse olla viiden tuuman kantapää, mutta kauniin muotoinen kantapää vaikuttaa niin paljon tiettyihin ulkonäköihin. Tosin kaikki korkokengäni olen ostanut netistä, mutta olen käynyt välillä kaupoissa katsastamassa. Yksi paikka on Rick Owens -myymälä SoHossa [New Yorkissa]. Kaikki eivät ole vain mukavia, vaan kaikilla on jalassa viiden tuuman korkokengät, joten sinun ei tarvitse huolehtia tuomioista heti. Tavallisesti avantgardisemmat ja kokeellisemmat tuotemerkit ovat kokemukseni mukaan turvallisempia tiloja, jo pelkästään siksi, että kaikilla näissä tiloissa ostoksia tekevillä on joka tapauksessa tyypillisesti yllään jotain hullua.

Netistä olen hankkinut saappaatSaint Laurent,Celine,Patricia Henriques, jaRick Owens. Patrícialla on laaja valikoima miesten saappaita, joissa on esim. 60 plus millimetrin korkokengät; ne näyttävät upeilta. Saint Laurentilla ja Celinellä oli myös hyviä korkokenkiä, jotka eivät ole hullun korkeita, joten ne sopivat useammille ihmisille ja näyttävät erittäin hyviltä. Suosikkikorkokenkäni tulee ehdottomasti Rick Owensin mielestä. Minulla on neljä pariaKiss saappaat, enkä todellakaan usko, että se pysyy neljässä ikuisesti. Kun minulla on huikea viiden tuuman kantapää, istun kuuden jalan yhdeksän korkeudessa aina, kun minulla on ne jalassa. Ne vain näyttävät niin siistiltä ja saavat sinut todella tuntemaan, että omistat jokaisen huoneen, johon astut.”

Shaobo Han
Syron perustaja

Kuva: Shaobo Hanin luvalla

”Käytän korkokenkiä, koska voin! Koska haluan aseistaa muotiani. Koska se saa minut tuntemaan oloni voimakkaaksi, se tekee ihmeitä jaloilleni, ja olemassaololleni on olennaista "terrorisoida" sukupuolinormeja. Korkokenkien käyttäminen antaa minulle mahdollisuuden vaatia naisellisuuttani omin ehdoin, mitä käytettiin minua vastaan ​​​​kasvaessani. Joten monella tapaa yhteydenpito naiseuteeni parantaa vaurioituneen sisäisen lapseni.

On melko vaikeaa ostaa suuria korkokenkiä tosielämässä. Vaikka olen "onnekas" olla vain koko EU41, useimmissa kaupoissa ei ole tätä kokoa varastossa! Internet on ollut siunaus minulle sopivien korkokenkien löytämiseen. Ilmeisesti [merkkini]Syro, joka valmistaa suurikokoisia korkokenkiä, on paras paikka löytää jalkineita, jotka sopivat "ei-binaarisiin" jalkoihini. Mutta minä myös rakastanSsense, jossa saan tuhlata kun lompakkoni on täynnä. Valmistuin ehdottomasti Zara-korkokengistä, koska pidän mieluummin kengistä, jotka kestävät minua enemmän kuin kauden. Muita suosikkimerkkejäni ovatRombaut'n sairaat, tennarit inspiroivat korkkarit, Sen-erittäin vastenmielistä, erittäin hauskaa jaSimon Millerin alustat.”

Henry Bae
Syron perustaja

Kuva: Dylan Thomas

”Jälin perheeni takana illallisen jälkeisillä kävelylenkeillämme, joten pystyin nojautumaan varpailleni ja kuvitella käveleväni rinteessä. Se on luonnollinen toive, jonka olen aiemmin piilottanut maailmalta, mutta nyt tavoitteeni on kunnioittaa omituista muotinäkökulmaani. En ole varma, miksi korkokenkien käyttö ja naisellinen olo on minulle niin tärkeitä, mutta se tuntuu osalta sitä, kuka olen.

Omituisten vaatteiden ostaminen fyysisistä liikkeistä on kokemus, josta pääsen läpi tunnelinäön avulla. Selailen ja tutkin vaihtoehtojani välittämättä jyrkän omituisen kehoni keräämästä huomiosta. Kun ostan korkokenkiä, käytän vain [merkkiäni]Syro, isojen jalkojeni takia. Tein kerran Nordstromin koon 12 pumput, mutta se tuntui poikkeavalta. Isot jalkani mahtuvat vain Syroon! Mutta olen löytänyt senJeffrey Campbelltarjoaa femme-korkokenkiään myös suuremmissa kokosarjoissa. Myös huuto huippuluokan suunnittelijoille, kutenRick Owens(kuolata),JW Anderson, jaCharles Jeffreyheidän "miesten korkokenkiinsä", jotka ovat upeita.Ole hyvä USAtarjoaa ikonisia suorituskykyisiä korkokenkiä monessa eri koossa, ja olen aina halunnut paria Lucite-korkokenkiä."

Parker Kit Hill
Malli ja vaikuttaja

Kuva: Parker Kit Hillin luvalla

”Minua kiehtoo eniten korkokenkien käyttämisessä, että ne ovat peräisin miehistä. Mielestäni on erittäin tärkeää näinä päivinä hyödyntää kengän historiaa. Lisäksi… se on supertyylikäs. Minun kokoiseni korkokenkiä on oikeastaan ​​mahdotonta löytää mistään kaupasta. Haaveilen tietystä tyylistä ja kuvittelen, kuinka muotoilisin kengän. Ainoa kauppa, jossa todella kantaa korkokenkiä minun kokoiseni, onRoskakori ja VaudevilleEast Villagessa [New Yorkissa]. Heillä on aina erilaisia ​​kokoja ja tyylejä, ja työntekijät saavat minut aina tuntemaan oloni niin tervetulleeksi. Verkkokaupassa teen ostoksia osoitteessaAinoa valmistajajaSyro.

Jos kokovalikoima ei olisi ongelma, näkisit minut todennäköisesti Versacessa, Christian Louboutinissa, YSL:ssä, Manolo Blahnikissa, Tom Fordissa, Pradassa, Marc Jacobsissa, Maison Margielassa, Balenciagassa, Celinen, Amina Muaddissa ja Bottega Venetassa. Toivon todella, että muotibrändit ja talot alkavat hyödyntää kantapäänsä kokojen laajenemista. On niin monia ihmisiä, jotka haluavat käyttää voimakkaita kenkiä. Teollisuus on niin kaukana jäljessä."

Tilaa viikoittainen Vogue Shopping -uutiskirjeemme!

Sisäpiirin opas ostoksille ja pukeutumiseen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 15/09/2023

Views: 6022

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.