10 kalleinta koskaan tehtyä kenkiä (2023)

10 kalleinta koskaan tehtyä kenkiä (1)

filadendron / Getty Images

Kaikki tuntevat jonkun, joka on pakkomielle kenkiin. Saatat jopa olla se henkilö itse, joka on aina kiinnostunut kuulemaan uusista Yeezyistä,NikestaiJordanit. Mutta et todennäköisesti ole koskaan nähnyt tällaisia ​​kenkiä. Huippumuotisuunnittelijat, uskomattoman lahjakkaat taiteilijat ja maailman hienoimmat jalokivet tekevät näistä maailman kalleimmat kengät.

10 kaikkien aikojen kalleinta kenkää

Taideteoksen ja näiden teosten luomisessa käytettyjen materiaalien arvostuksen vuoksi esitetyt hinnat ovat niiden julkaisupäivän arvoja lukuun ottamatta huomattavaa poikkeusta nro 4.

10. Draken Golden OVO x Air Jordans – 1,9 miljoonaa dollaria

Olisi epäoikeudenmukaisuutta kalliiden kenkien listalle jättää pois maailman suosikkilenkkari. Mutta mikä tahansa J-pari ei kelpaa – näiden oli oltava erityisiä. Siksi listan ensimmäinen osa onDraken24K kultaa Jordan 10s.

Perustuukullan hintaostohetkellä ja näiden kenkien väitetyn 100 naulan kokonaispainon perusteella pelkän materiaalin olisi pitänyt olla 1,9 miljoonaa dollaria. Ottaen huomioon, että Drake tilasi Matthew Senan – arvostetun sekamedian ja käsitteellisen taiteilijan, joka tunnetaan salaisesta prosessistaan ​​– luomaan ainutlaatuisen parin, kuulostaa siltä, ​​että hän sai sopimuksen.

Saat rahasi toimimaan paremmin

(Video) 10 MAAILMAN ARVOKKAINTA TIMANTTIA

9. Jason Arasheben Custom Tom Fords – 2 miljoonaa dollaria

”America’s Got Talent” -sarjan kauden 2014 finaalia odotellessa Nick Cannon tiesi haluavansa tehdä suuren lausunnon. Tarinan edetessä hän otti yhteyttä Jason Arashebeniin, Jason of Beverly Hillsin takana olevaan voimaan, saadakseen apua "maailman kalleimpien kenkien" luomisessa.

Vietettyään neljä kuukautta 14 000:n hankintaantimantteja, jonka kokonaispaino on 340 karaattia ja joka koristaa kenkien pintaa ja käytti läpi seitsemän kenkäparia 2 000 työtunnin aikana. huippu” mestariteos.

8. Stuart Weitzman Tanzanite Heels - 2 miljoonaa dollaria

Et ehkä tiedä tätä, mutta tansaniitti on harvinaisempaa kuin timantit. Maasai-heimo löysi sen vuonna 1967 Kilimanjaro-vuorelta, ja se yksittäinen kaivos on edelleen ainoa ihmisen tuntema kaivos. Nämä korkokengät ovat kooltaan 4,5 tuumaa, ja niitä koristaa 185 karaatin jalokivi – istuva, kuten Stuart Weitzman suunnitteli ne yhteistyössä jalokivikauppias Eddie Le Vianin kanssa.

Harvinaisuuksistaan ​​​​ja kauneudesta huolimatta niitä pidetään edelleen puolijalokiveinä, joten se ei yksin riitä saamaan näin korkeaa hintaa. Luultavasti tästä syystä suunnittelijat lisäsivät vielä 28 karaattia timantteja, vain hyvänä.

Saat rahasi toimimaan paremmin

7. Stuart Weitzman Cinderella -tossut – 2 miljoonaa dollaria

Tämä ainutlaatuinen pari on satujen kamaa. Samannimisen tarinan innoittamana Weitzman pyrki luomaan jotain hieman puettavampaa kuin tarunomaiset lasitossut.

Pitsivalkoisissa italialaisnahkaisissa rannekkeissa on 565 Kwiat-timanttiaplatinaasetukset. Oikeassa kengässä on miljoonan dollarin viiden karaatin amarettotimantti, joka saa onnekkaan käyttäjän tuntemaan itsensä todelliseksi prinsessaksi.

6. Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels – 3 miljoonaa dollaria

Stuart Weitzmanilla on taito valmistaa maailman arvokkaimpia jalkineita, eivätkä Rita Hayworth Heels ole poikkeus. Rita Hayworth oli yksi niistäsuurimmat tähdethänen aikaansa, ja hän auttoi inspiroimaan tikkakoron suosiota koko tuotteliaan elokuvauransa ajan.

(Video) MITEN TYTÖT KÄY SALILLA | SKETSI

Niiden, jotka ihmettelevät näiden kenkien ja Rita Hayworthin välistä yhteyttä, ei tarvitse katsoa pidemmälle kuin korkokenkien satiinikukkia. Niihin asetettu timantti-, rubiini- ja safiirikivet kuuluivat aikoinaan supertähdelle, mikä teki tästä todella erityisen parin.

Ne omistaa nyt prinsessa Yasmin Aga Khan, Hayworthin tytär prinssi Ali Salman Aga Khanin kanssa.

Hyvä tietää

Vaikka nämä kengät saattavat tuntua luksusesineiltä,rahan muuntaminen koruiksivoi olla myös tapa säilyttää rahaa turvallisesti. Jalokivet, kuten timantit, kestävät markkinoiden heilahteluja ja niillä on korkea likviditeetti, mikä voi tehdä niistä hyvän sijoitusvaihtoehdon.

Saat rahasi toimimaan paremmin

5. Harry Winston Ruby Slippers - 3 miljoonaa dollaria

Harry Winstonilta kesti kaksi kuukautta valmistaa nämä jalokivipäällysteiset tossut, jotka luotiin vuonna 1989 "The Wizard of Ozin" 50-vuotispäivän kunniaksi. Kengät valmistettiin kokoa 4, jotta ne pysyisivät kalvon mukaisina, ja niissä on 25 karaattia timantteja ja 1 350 karaattia rubiineja.

Yllättävää tässä parissa on, että elokuvassa käytetyt alkuperäiset kengät myytiin huutokaupassa näitä halvemmalla. 660 000 dollaria, jolla he myivät, on edelleen mojova summa, mutta tämä on yksi harvoista tapauksista, joissa uusintaversio on kalliimpi kuin alkuperäinen.

4. Presidentti Bushille heitetyt kengät – 10 miljoonaa dollaria

Jos se ei olisi niin helppoa varmistaa, tämä vaikuttaisi vitsiltä. Mutta kengät, joita käytettiin yrittäessään hyökätä entiseenpresidenttiovat arvoltaan 10 miljoonaa dollaria ainakin yhdelle saudi-arabialaiselle miehelle.

Tämän kengän – Ducati Model 271 – käsityötaidon väittää turkkilainen suutari Ramazan Baydan. Muutamia muita valmistajia on muualla maailmassa, mutta se ei estänyt "Bush Shoes" -tilauksia tulvimasta Baydanin kauppaa, eikä se estänyt Hassan Mohammad Makhafaa tarjoamasta 10 miljoonaa dollaria alkuperäisestä kenkäparista. aikoo säilyttää ne ikuisesti.

(Video) A Show of Scrutiny | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 2

Saat rahasi toimimaan paremmin

3. Debbie Wingham korkokengät – 15,1 miljoonaa dollaria

Debbie Wingham aloitti uransa muodin parissa, laajensi kiinnostuksen kohteitaan kakkuihin ja yhdisti nämä kaksi ja loi jonkin aikaa maailman kalleimman kenkäparin. Nämä 15 miljoonan dollarin korkokengät näyttävät yhtä paljon kuin aherkullista herkkuakuin he tekevät huippumuodin jalkineiden huippua.

Näiden kenkien kokoaminen kesti satoja tunteja, muutamia arvokkaita jalokiviä ja runsaasti kultaa – jopa 18K kultalankaa, joka tekee tikkauksen.

On syytä huomata, että Winghamin makeiset saavat jopa korkeammat hinnat kuin hänen kenkänsä. Timantilla päällystetty kakku maksoi yhdelle asiakkaalle 64 miljoonaa dollaria.

2. Passion Jewellers x Jada Dubai Diamond Shoes – 17 miljoonaa dollaria

Rimaa on vaikea nostaa 15 miljoonan dollarin korkiparista, mutta kaksi korkealuokkaista luksusbrändiä yhdistivät sen toteuttamaan. Tämä pari on valmistettu kullasta ja koristeltu virheettömillä D-timanteilla, joista kaksi painaa huimat 15 karaattia.

Passion Jewellersin toimitusjohtaja painoi heidän suunnitteluaan ja sanoi, että ne heijastavat "kuninkaallisen unelman henkeä, koska ne koostuvat rajoitetun erän kelloista, jotka on luotu modernille korkean yhteiskunnan naiselle". Voit vilkaista osoitteessaBurj Al Arab hotelliDubaissa, missä ne ovat esillä.

Saat rahasi toimimaan paremmin

(Video) Tehtiin maailmanennätys Suomen hiljaisimmassa huoneessa!

1. Antonio Vietri Moon Star -kengät – 19,9 miljoonaa dollaria

Tämä on päätapahtuma – listan kärki. Anteeksi sanapeli, mutta tämä kenkäpari on kirjaimellisesti poissa tästä maailmasta.

Jos aiot esitellä ennätyskengän, teet sen tyylikkäästi. Nämä esimerkiksi paljastettiin maailmalle ensimmäistä kertaa ajahtiDubaissa osana MIDE (Made in Italy, Designed in Emirates) muotiviikkoa.

Siinä on kiinteästä kullasta valmistettu kantapää, 30 karaatin timantteja ja hieman 1500-luvun argentiinalaista meteoriittia. Se on mallinnettu 163-kerroksisen Burj Khalifa -pilvenpiirtäjän mukaan, Daily Mail raportoi kenkien vuoden 2019 julkistamisen jälkeen.

Viimeinen otto

Vaikka monet kengät saavat arvoa kivistään, myös niiden taustalla voi olla suuri rooli. Tämä pätee erityisesti, jos niitä heitettiinpresidentti- mutta emme suosittele kokeilemaan sitä itse.

Daria UhligjaCynthia Measomosallistui tämän artikkelin raportointiin.

Tiedot ovat oikein 14.3.2022.

Sisäinen tutkimustiimimme ja paikan päällä toimivat talousasiantuntijat tekevät yhteistyötä luodakseen täsmällistä, puolueetonta ja ajan tasalla olevaa sisältöä. Tarkistamme jokaisen yksittäisen tilaston, lainauksen ja tosiasian käyttämällä luotettavia ensisijaisia ​​resursseja varmistaaksemme, että antamamme tiedot ovat oikein. Voit oppia lisää GOBankingRatesin prosesseista ja standardeista sivuiltammetoimituksellinen politiikka.

(Video) Top 10 Most Dangerous Foods In The World

FAQs

Mikä on maailman kallein kenkä? ›

Michael Jordanin vanhoista pelikengistä maksettiin maailmanennätyssumma. Koripallolegenda Michael Jordanin tulokaskaudellaan 1984–85 käyttämät Air Jordan 1 -kengät myytiin huutokaupassa 560 000 dollarilla eli noin 518 000 eurolla. Tossuissa on Jordanin nimmari. Kyseessä ovat kaikkien aikojen kalleimmat urheilukengät.

Milloin kenkä on liian iso? ›

Jos varvas osuu kengän kärkeen, se on liian pieni. Jos kenkä hölskyy jalassa, se on usein liian suuri, mutta kokoa voi muokata sopivammaksi erilaisilla pohjallisilla. Nahka on joustava materiaali, ja leveyttä ja korkeutta siihen saattaa tulla, jos jalka venyttää sitä. Pituutta kenkään ei kuitenkaan tule lisää.

Mistä tilata Nike kenkiä? ›

Voit tilata Nike-kengät netistä tai ostaa ne lähimmästä Intersport-kaupasta. Löydettyäsi etsimäsi kengät, muista tutustua myös Nike-huppareihin, Nike-trikoihin, Nike-takkeihin ja Nike-paitoihin.

Saako kenkä puristaa? ›

Kaikkein tärkeintä on mukavuuden tunne, mutta monet asiakkaat hämääntyvät myös kenkien kokoluokituksista. – Kenkä ei saa puristaa mistään paikasta, vaikka se saa olla napakka. Kokoihin ei kannata luottaa, koska eri valmistajilla koot voivat vaihdella suuresti.

Mikä on maailman kallein asia? ›

Kallein aine, jolla on yleisesti käyty kauppaa, lienee botuliinitoksiini . Se maksaa noin 200 000 miljardia euroa kilogrammalta eli tuhatkertaisesti Brittiläisen Guyanan yhden sentin magentan verran.

Mikä on maailman kallein koru? ›

L'Incomparable-timanttikaulakoru

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman arvokkain kaulakoru koostuu yli 407 karaatin timantista, joka on kiinnitetty pienemmillä timanteilla (yhteensä 230 karaattia) koristeltuun kultaketjuun.

Paljonko tyhjää kengän kärkeen? ›

Oikean koon määrittäminen

Kengän sisämitta on sopiva, kun irrotetun pohjallisen päällä seisten kantapään ja pohjallisen takareunan väliin jää 1 cm tyhjää ja kun pohjallisen kärjessä on pisimmän varpaan edessä tilaa 1,5–2 cm.

Mitä tarkoittaa lestin leveys h? ›

Kenkiä valmistetaan eri laajuisina, ja kengän laajuus eli lestin koko ilmaistaan kirjaimilla: kapea lesti F-, normaali G-, leveä H- ja erittäin leveä K-kirjaimella. Normaalilestistä poikkeavia kenkiä ei tahdo löytää marketeista mutta kenkäkaupoista kyllä. Vaivaisenluu mahtuu yleensä leveään H-lestin kenkään.

Kuka on keksinyt kengät? ›

Varhaisimmat jonkinlaiset kenkiin viittaavat löydökset ovat Missourista 8000 eaa. Egyptiläiset maalaukset ja Alpeilta löytynyt jäämies Ötzi todistavat kenkiä olleen jo 3300 eaa. Ennen 1000-lukua erityyppisiä sandaaleja käyttivät muun muassa kreikkalaiset, joille kenkien käyttö oli varallisuuden ja aseman tunnus.

Miksi Suomessa otetaan kengät pois? ›

Jo kahdessa viikossa uusien kenkien pohjaan havaittiin ilmestyvän 440 000 yksikköä bakteereita, joten kenkien riisumiselle sisätiloissa on ainakin merkittäviä terveydellisiä syitä. Vähänkin juhlallisemmissa tilaisuuksissa Suomessakin hyviin tapoihin kuitenkin kuuluu siistien ja tilanteeseen sopivien sisäkenkien käyttö.

Kannattaako kenkiä ostaa käytettynä? ›

Kenkiä ei kannata ostaa käytettynä, sillä ne ovat jo muotoutuneet alkuperäiselle käyttäjälleen. Kenkä ei sellaisenaan istu seuraavalle eikä paljon käytetty välttämättä muotoudu hyväksi uudelleen.

Paljonko maksaa Air Force? ›

Tuotteen Nike Air Force 1 '07 (Miesten) halvin hinta juuri nyt on 120,00 €. Se on kategorian Vapaa-ajan kengät & tennarit suosituin tuote.

Miksi kengät roikkuu Sähkölangalla? ›

Yhdysvalloista peräisin olevan nuorison tavan mukaan nauhoistaan yhteen sidottu kenkäpari heitetään roikkumaan yleensä joko sähkölangalle tai puuhun. Viskaamisen tarkoituksena on tällöin koristella ympäristöä.

Paljonko pohjallinen pienentää kenkää? ›

Ensimmäinen säätö - pohjallinen

Kun pohja on paikoillaan ja olemme nauhoittaneet kengän, kokonaispaino on paljon parempi, mutta haluamme kuitenkin vielä pystyä nauhoittamaan kengät kovemmin ja saada paremman istuvuuden kantapäässä. Hienon sisäpohjan lisäämisellä kengän tilavuus pienenee noin 1/4-kokoa.

Mitä tehdä liian isoille kengille? ›

- Jos kenkä on aavistuksen verran liian iso, sitä voi kikkailla pienemmäksi käyttämällä esimerkiksi muotoiltua pohjallista. Joissakin tapauksissa ihan tavallinenkin pohjallinen riittää.

Mitä tarkoittaa kun kengät roikkuu Sähkölangalla? ›

Esimerkiksi Helsingin Malminkartanossa on jo pitkään roikkunut useita kenkäpareja autotien yli kulkevalla sähkölangalla. Ilmiö on maailmanlaajuinen, eikä sille löydy yhtenäistä selitystä. Yleisin uskomus on, että roikkuvien kenkien lähistöllä myydään huumeita, kertoo uutislehti Vartti.

Mikä on maailman kallein vaate? ›

Jo kertaalleen huutokaupatun mekon uskotaan lyövän kaikki ennätykset. Asu kaupataan Julien´s Livellä 17. marraskuuta. Mekon lähtöhinta on miljoona dollaria, mutta hinnan uskotaan nousevan vähintään kolmeen miljoonaan.

Mikä on maailman kallein taulu? ›

Maailman kallein taideteos on Leonardo da Vincin öljyvärimaalaus Salvador Mundi, joka esittää Jeesusta. Se huutokaupattiin 450 miljoonalla dollarilla eli noin 401,4 miljoonalla eurolla vuonna 2017.

Mikä on maailman kallein hevonen? ›

Kaikkein korkeimmalla huitelevat laukkahevosten hinnat. Maailman kallein hevonen on Irlantiin vuonna 2000 60,1 miljoonalla eurolla myyty Derby-voittaja Fusaichi Pegasus.

Videos

1. Kymmenen parasta ruokaöljyä ... hyviä, huonoja ja myrkyllisiä!
(Dr. Sten Ekberg)
2. 10 TAPPAVAA JÄRVEÄ JOISSA EI KANNATA UIDA
(Ville Mäkipelto)
3. Älä näpistä!
(Metsokankaan Koulu)
4. Valmistin kouluruuan 600 oppilaalle! (OIKEISSA TÖISSÄ)
(Roni Back)
5. Therapist Reacts To Ren - Hi Ren #ren #hiren #reaction #firsttime #therapy #worldmusic #psychology
(Rosalie Reacts)
6. Into the Greyspine Mines | Critical Role: VOX MACHINA | Episode 2
(Geek & Sundry)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 29/08/2023

Views: 5994

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.